• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Bir âlim daha hakkın rahmetine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süredir rahatsızlığından dolayı Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi gören bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Süleyman Yıldız, dün akşama doğru 118 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.  

Molla Süleyman Yıldız`ın cenazesi yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından, Batman Asri Mezarlığında defnedildi.

Merhum Yıldız`ın taziyesi Batman merkez Raman Mahallesi Bayram Cami Taziye Evi`nde kuruldu.

Molla Süleyman Yıldız kimdir?

Molla Süleyman Yıldız Batman Gercüş`e bağlı Çalışkan (Heştivan) köyünde 1898 yılında doğdu. Soyu Şeyh Abdulkadir Geylani`ye dayanmaktadır. Molla Süleyman, Irak Musul`da ilminin çoğunu tamamlayarak Siirt`te icazet alıp fahri imamlık yaparak değişik yerlerde bulunan medreselerde birçok talebe yetiştirdi. Ömrünün büyük bir kısmını Batman Gercüş`e bağlı Çiçekli (Şifêrê) köyünde fahri imamlık ve medrese hocalığını yaparak geçirdi. Çektiği büyük zorluk ve sıkıntılara rağmen medreselerde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam etti. Yetiştirdiği talebeler, bölgenin değişik yerlerine giderek medrese eğitiminin yaygınlaşmasını sağladı. Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerinden olan Yıldız, 118 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. (M. Sait Çelik- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir