• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
ABD-Rusya PYD devleti için anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IŞİD'le mücadele bahanesiyle 5 yıllık Suriye savaşına müdahil olan Rusya'nın hava bombardımanları savaşın seyrini değiştirdi. Baas rejimi Rusya'nın yoğun hava desteği ile 2012 yılından itibaren kaybettiği birçok bölgeyi yeniden ele geçirirken son 15 günde Rejim-İran-Rus ittifakının kara ve hava operasyonları Halep ve çevresinde yoğunlaştı. Halep'te yaşanan gelişmeleri bölgenin önemli askeri birliklerinden Ebu Amara Tugayı Komutanı Muhanne Ceffale değerlendirdi. Muhalif komutan, ABD'nin yakın bir döneme kadar Ahrar-uş Şam ve Nusra Cephesi başta olmak üzere birçok direniş grubunu vurduğunu ancak son 4 aylık periyotta muhalifleri topyekün imha etmek konusunda Rusya ile anlaştığını belirtti. Ceffale şunları söyledi:

PYD'YE DEVLET SÖZÜ

“ABD öncülüğünde oluşan 'MOM' operasyon odası bünyesinde silah yardımı yapılan muhaliflerin ve hatta bir dönem adından çokça söz edilen ABD'ye bağlı askeri birlik olan 30. Tümen'in cephede tüm mevzileri vuruldu. Yüzlerce muhalif köy ve kasaba, ABD'nin 2014 yılından bu yana etkin olduğu Halep'in kuzeyinde havadan bombalanıyor. Vurulan mevzilerin IŞİD değil de Suriyeli muhaliflere ait olması her şeyi yeterince açıklıyor. ABD ve Rusya, PYD'ye Türkiye sınırına paralel ve stratejik öneme sahip uzun bir alanda devlet kurduracak. Sınır tıpkı Irak'ta olduğu gibi istikrarsızlaştırılacak ve Türkiye içerisindeki PKK ile belirli bir dönem sonra daha güçlü irtibat sağlanarak Türkiye ile Suriye'deki Sünni topluluk arasına set çekmek istiyorlar.”

PYD'yi ikisi de eğitiyor

Muhanne Ceffale, Kobani'de başlayan ABD-PYD ittifakının Tel Abyad'da devam ettiğini ve örgüte silah sevkiyatının Haseke-Kamışlı merkezli devam ettiğini belirtti. “Afrin'de PYD terör örgütünün silah, cephane ve eğitim ihtiyaçları Rusya tarafından karşılanıyor” diyen muhalif komutan, Suriye konusunda ABD ve Rusya'nın projeksiyonlarının aynı olduğunu vurguladı. Suriye direnişinin Baas zulmüne bir başkaldırı olduğunu ve bunun bir halk isyanı olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Ceffale, “Bizim halkımız Müslüman bir halk ve devrimin rengi ve hedefi de İslami hassasiyetlerin günlük yaşamımıza yansımasıdır. Batılılar tıpkı Mısır'da olduğu gibi bunu istemiyor, onun için de İslam'ı hayattan kovan PYD gibi bir Marksist aynı zamanda ırkçı ve Baas gibi baskıcı ve İslam düşmanı bir ideolojiyi destekliyorlar” dedi.

Yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir