• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tokuş cinayetinde üçüncü duruşma yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davaya, cinayete kurban giden Ahmet Tokuş`un ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

Mahkemede, katil zanlısı Zeyyat B. tarafından farklı tarihlerde psikolojik sorunları olduğuna dair gönderilen 22 dilekçe okunarak dosyaya konuldu.

Sanık avukatınin, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığı, ATK`ya cezai ehliyetinin var olup olmadığı hususunda rapor aldırılması için sevkinin sağlanması yönünde verdiği dilekçe okunarak dosyaya konuldu.

“Katil zanlısı Zeyyat B. hasta olduğunu belirterek, tahliyesini istedi”

Önceki duruşmada, ‘Ben şahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. O deccaldı, sihirbazdı` şeklinde savunma veren Zeyyat B., 2003`ten beri Multipl skleroz (MS) hastası olduğunu ve depresyon tedavisi gördüğünü ifade ederek, tahliyesini talep etti.

Maktulün ailesi dosyadaki eksiliklerin giderilmesini isterken, avukatları sanığın cezadan kurtulmak amacıyla psikolojik sorunları olduğu yönünde dilekçeler sunduğunu beyan ederek, sanık dosyasının İstanbul ATK'ya gönderilmesi talebinin reddini talep etti.

Sanık hakkında Elazığ ATK'dan verilmiş olan raporun yeterli olduğunu belirten iddia makamı ise, sanığın akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin her hangi bir şüphede bulunmadığı değerlendirilmekle ilgili talebin reddine, bu aşamada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Avukat ve iddia makamını dinleyen mahkeme heyeti, sanığın kaçma ihtimali olacağından dolayı tutukluluk halinin devamına, sanığın tutukluluk halinin 13 Ocak 2016 tarihinde resen gözden geçirilmesine, duruşmanın 08 Mart 2016 günü saat 10.25`e bırakılmasına karar verdiği öğrenildi. (Nihat Kanat- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir