• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ile birlikte bir grup partili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla Mersin Adliyesinde suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesi önünde suç duyurusundan önce kısa bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, ağza alınmayacak sözler sarf etmiş, saygısızlık yapmıştır. Halkın oylarıyla seçilmiş olan cumhurbaşkanımıza yapılmış hakaret aslında tüm milletimize yapılmıştır. Biz vatandaşlar olarak bunu doğru bulmuyoruz. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza bu saygısızlığı yapan, kişilik haklarına, şahsiyetine ve ailesine ağza alınmayacak kelimelerle hakarette bulunan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız." dedi.

Topladıkları yaklaşık 100 dilekçe ile Mersin Adliyesine gelen Taşpınar, "Yargının da halkın seçtiği Cumhurbaşkanına bu hakaretleri yapan kişiye gerekli cezayı vereceğini ümit ediyoruz.  Bugün Mersin'de yaklaşık 100 kişi ile birlikte dilekçelerimizi veriyoruz. Yine ilçelerde de aynı şekilde suç duyurusunda bulanacak arkadaşlarımız var. Bu konunun yakından takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Taşpınar ve beraberindekiler, açıklamanın ardından Mersin Adliyesine girerek Kılıçdaroğlu hakkında hazırladıkları dilekçeleri savcılığa verdiler. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir