• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Cami cemaatinden örnek uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Simani Cami cemaati tarafından başlatılan uygulama ile camiye gelen genç ve yaşlılar haftada bir aynı sofrada yemekte buluşuyor. Camiye gelen yaşlı ve gençlerin kaynaşmasını sağlamaya ve insanlar arasındaki kardeşliği geliştirmeye yönelik başlatılan etkinlik, yoğun ilgi görüyor.

Haftada bir Caminin taziye evinde verilen yemeğin kardeşliğin inşasına sunduğu katkı açısından önemli olduğunu dile getiren katılımcılar, etkinliğin örnek bir hareket olduğunu belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Programa bölgenin tanınmış Âlimlerinden İTTİHAD üyesi Molla Sahap Korkutata, Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat ve Cami cemaatinden birçok kişi katıldı.

Verilen yemekten sonra Molla Sahap Korkutata ve Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat birer konuşma yaptı.

Cemaatin burada bir araya gelmesinin İslami kardeşliğin bir göstergesi olduğunu ifade eden Molla Sahap Korkutata, “Bu gibi programlarda sadece yemek için bir araya gelinmiyor. Yaşlı ve gençlerimiz burada bir aradalar. Müslümanlar daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidirler. Gençlerimize sahip çıkarak, böyle güzel yere, camilere getirip onların İslami ahlakla ahlaklanmasını sağlamalıyız. Toplumun huzurlu olması, bir ve beraber olarak yaşamasının en önemli teminatı İslam kardeşliğimizin gereğini yerine getirmekle olur. Cenabı Allah bu camilerimizi yaşlı, gençler ve çocuklarımızla tıklım tıklım doldursun.  Bir elimizde Kur`an ve bir elimizde Sünnet olsun. Allah bunları en güzel şekilde yaşamayı bize nasip etsin inşallah.” diye konuştu.

“Müslümanlar bir araya gelip birbirinden hikmet almalıdır”

Daha sonra konuşan Simani Cami İmam Hatibi Zeki Polat, “Bu kardeşlik tablosunu çok özlemiştik. Müslümanlar bir araya gelip birbirinden hikmet almalıdır. Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz İslam`ın güzelliklerine yavaş yavaş dönüş yapıyoruz. Aslımıza dönmemiz lazım. Rabbim hayır yolunda bizleri muvaffak kılsın ve çok daha güzel işler yapmayı hepimize nasip etsin. Özelikle gençlerimize kıymet vermemiz gerekir. Onları islamın güzellikleriyle tanıştırmamız lazım. Biz çocuklarımıza sahip çıkmasak, başkaları onları batıl davaları için kullanır. Gençlerimiz geleceğimizdir, onların ahretini ve dünyalarını düşünmemiz gerekir. Müslümanlar olarak herkes görevini unutmadan, Allah`ın rızasını kazanmak için gece-gündüz durmadan gayret etmesi lazım.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir