• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Gripten korunmak isteyenler kelle paçaya yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akademisyenlerin,  “Gribe karşı bol bol kelle paça yiyin!” şeklindeki tavsiyelerin ardından vatandaşların kelle paçaya yöneldiğine dikkat çeken kasaplar, satışlarının arttığını ve durumdan memnun olduklarını belirttiler.

Adana Kasaplar Çarşısı esnafından Abdurrahman Ökmen, beslenme konusundaki açıklamaları ile dikkat çeken Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay`ın son olarak gribe karşı korunmak için kelle paça yenmesi yönündeki tavsiyelerinin kasaplara yaradığını ve kelle paça satışlarının arttığını söyledi.

Kelle paça hakkında sık sık yapılan haberlerden de memnun olduklarını dile getiren Ökmen, “Kasaplar çarşımıza gelen tüm vatandaşlar mutlaka kelle paça tezgâhına uğruyor. Fiyatlarımızda bir artış olmadı ama satışlarımız artarak katlandı.” dedi. Koyun kellesinin 15, paçanın ise 2 TL`den satıldığını ifade eden Ökmen, bir kelle ile 4 paçadan bir ailenin kolaylıkla doyabileceğini söyledi.

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle işlerinin durma noktasına geldiğini ancak vatandaşın kelle paçaya yönelmesiyle kasaplar çarşısında bir miktar kıpırdama olduğunu belirten diğer esnaf da durumdan memnun olduklarını belirttiler.

Kasaptan kelle paça alan Hatice Ballıca isimli vatandaş ise “Biz eskiden beri dedelerimizden ninelerimizden kelle paçanın faydalarını biliyoruz. Kış geldi mi gribe karşı bolca tüketiyoruz, çok şükür hiç hasta olmuyoruz. Kelle paçayı hem kendimiz hem de çocuklarımız severek yiyoruz. Faydasını ailece gördük.” diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir