• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
"Kur`an ve Siyer dersleriyle geleceğe daha güvenle bakarız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Müfredatında olan seçmeli ders tercihleri hakkında velilerin dikkatli olması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, 19 Şubat'ta seçmeli ders tercihlerinin sona ereceğini hatırlatarak velilere tavsiyelerde bulundu.

Seçmeli derslerle ilgili son başvuru tarihine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çınar, Öğrencilerin Kur`an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Peygamberin Hayatını içeren dersleri almalarıyla birlikte geleceğe daha güvenle bakılacağının altını çizdi.  

Velilerin seçmeli ders tercihlerinde hassas olması gerektiğini belirten Çınar, "Veliler, çocuklarımızın, Kur`an ve Siyer dersleri seçmeleri  konusunda hassas olmalı. Nüfusunun tamamına yakını  Müslüman olan bir  ülkede yaşıyoruz. Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamak zorundayız. Bu geleceğimize daha güvenle bakmamız için çok önemlidir." dedi.

Hz Muhammed`in örnek ahlakıyla tanışmayan geçlerin kendi değerlerinden uzaklaşacağını ifade eden Çınar, "Allah'ın kitabı ve kutlu peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl, hurafe  ve sapık düşüncelere sahip olacaktır. Bundan dolayı  geleceğimizi tehlikeye sokmama gibi çok zorunlu  görevimiz vardır. Dolayısıyla  bütün halkımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir