• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
SON DAKİKA
Mardin Mazlum-Der`de Baysal dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 2014 yılında kurulan Mazlum-Der Mardin Şubesi dernek binasında 1. Olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Mazlum-Der Mardin Şubesi Kurucu Başkanı Bahattin Uncu, dernek üyeleri ve bir grup Mazlum-Der gönüllüsü katıldı.

Divan Başkanlığını Abdurrahman Süleyman'ın yaptığı kongrede Seyfettin Baysal, Ayetullah Aşıti, Naim Çapraz, Rıdvan Alp, Alaeddin Uras, Abdurrahman Hedekoğlu ve Nezir Güneş'in yönetimde olduğu tek liste seçimi kazandı.

Kongreden sonra yapılan görev dağılımında yönetim kurulu başkanlığına Seyfettin Baysal, Başkan Yardımcılıklarına Ayetullah Aşıti ve Naim Çapraz, sekreterliğine Nezir Güneş, muhasipliğine Abdurrahman Hedekoğlu ile üyeliğe ise Rıdvan Alp ve Alaaddin Uras seçildi.

Denetleme Kurulu asil üyeliğine Çelebi Araz, Aziz Kurtay ve Hayrullah Acar, yedek üyeliklerine ise Şeyhmus Kurt, Züleyha Öncel ve İbrahim Dündar seçilirken Mazlum-Der Genel Merkez üst kurul delegesi olarak ise Ayetullah Aşıti ve Sinan Kızılkaya seçildi.

Mazlum-Der'in kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan yeni başkan Seyfettin Baysal, “Mazlumların hakkını savunmak için kurulan ve bugün Türkiye'de bu alanda söz sahibi olan kurumların başında olan Mazlum-Der'de görev almak büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Yönetimdeki arkadaşlarla birlikte herhangi bir felsefî veya politik görüşün sesi değil; bütün politik görüş ve düşüncelerin ifade edilmesi ve örgütlenebilmesi hakkını savunan bir dernek olarak çalışacağız. İnsan hak ve özgürlükleri çerçevesinde yapılacak her olumlu çalışmayı, kim yaparsa yapsın, destekleyeceğiz. İnsan hak ve özgürlük alanında yapılacak bir ihlâle, kim yaparsa yapsın, karşında durup konjonktürleri ve şartları aşan bir anlayışla insan hakları yaklaşımına sahip çıkacak ve bunu sürdürmede kararlı olacağız.” dedi.

“Kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü zulme karşı olacağız”

İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi ve ihlâllerinin son bulması amacıyla Mardin'in birleştirici ruhu ile herkesle diyalog kurmaya hazır olduklarını belirten Baysal, “İnsan haklarının, devletlerarası politik kart olarak kullanılmasına karşıyız. İnsan hak ve özgürlüklerini devletler ve paktlar üstü görerek, evrensel insan haklarının kullanımını, politik çıkarlarla bağlantılı olarak ele alınmasını tasvip etmiyor ve çalışmalarımıza bu çarpıklığın düzeltilmesi içinde çaba vereceğimizi şimdiden kamuoyu ile paylaşıyoruz. İnsan haklarını, insan haysiyetiyle ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan, bu sebeple de zulüm niteliği taşıyan; ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik, kültürel ve fiili her türlü engelin kaldırılması, zulme uğrayan başta insan olmak üzere bütün varlıkların doğalarının korunması amacıyla her türlü mücadeleyi vereceğiz. Kim tarafından, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlü işkence ve hakarete karşı mücadele vermek; zalimleri ve zulmü teşhir edeceğiz. Mağdur ve mazlumlarla dayanışmak amacıyla her türlü maddi ve hukuki yardımda bulunacağız.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir