• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
PKK`nın Cizre sorumlusu öldürüldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de PKK'lılara yönelik 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa  çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona yaklaşıldı.

İlçede 575 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el  yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, PKK örgüt mensuplarının  açtığı 242 çukur kapatıldı. CudiMahallesi'ndeki Doğuş ve Narin sokaklar arasında, birkaç binanın  bulunduğu dar alanda sıkıştırılan PKK'lılar kolluk güçleri arasındaki  çatışmalar dünden bu yana sürüyor.

AA'nın bugün geçtiği haberde önceki günlerde etkisiz hale getirilen PKK'lılar arasında PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve  eylemleri organize etmek için  ilçeye gönderilen örgütün sözde Cizre sorumlusu, "Mamo" kod adlı Mustafa D'nin  (43) de bulunduğu iddiası yer aldı.

'HAVİN' VE 'GENERAL'
PKK'lılardan temizlenen evde yapılan aramada ölü bulunan ve Mustafa  D. olduğu tahmin edilen PKK'lının çatışmada yaralandıktan sonra söz konusu eve  taşındığı düşünülüyor. Operasyonda örgütün sözde yönetici kadrosundan "Havin" kod adlı Kania  Ö. ile "General" kod adlı PKK'lının de kolluk güçleriyle girdiği çatışmada  etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Operasyonlarda örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde sorumlularının, Kandil'in telsiz çağrılarına yanıt vermediği için kaçtığı ya da  etkisiz hale getirildiği değerlendirilirken, "Sipan" kod adlı PKK'li de  yaralandı.

PKK örgütünün uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde  Cizre sorumlusu Rüzgar Y, kolluk güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale  getirilmiş, "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan PKK'lı S.H.K. da kaçmaya  çalışırken yakalanmıştı.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir