• DOLAR 32.498
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.317
  • ...
Viranşehir'de radar uygulaması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hız sınırını aşarak trafik kazalarına davetiye çıkaran sürücülere yönelik Viranşehir’de ilk defa radar uygulaması başlatıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şube ekipleri İpek Yolu, Demirci yolu ve Ceylanpınar yolu üzerinde radar uygulaması başlattı.

Sinyalizasyon ve trafik ışıklarına uymayan sürücülere yönelik çalışma başlatan ekipler, ilk gün hız sınırını geçen ve radara yakalanan sürücülere 27 bin TL para cezası kesti.

İlçenin İpek yolu, Ceylanpınar ve Demirci yolunda hız sınırının 50 km olduğunu belirten emniyet yetkilileri, bundan sonraki günlerde sürekli olarak 3 noktada radarla hız kontrol uygulaması yapacaklarını kaydetti.

İlçe merkezinde ve çevre yollarında vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için uygulamaların sıkça yapılacağı dile getiren yetkililer, özellikle ilçe merkezinde kurulan sinyalizasyon ışıklarına uyulması konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

Daha önce birçok sivil toplum kuruluşu, ilçe merkezinden ve tarihi İpek yolu üzerinden geçen ağır tonajlı araçların trafik ışıklarına uymadığı ve kazalara sebebiyet verdiği gerekçesi ile açıklama yapmıştı. Yapılan bu açıklamaların ardından Viranşehir İlçe Emniyeti harekete geçerek radar uygulaması başlattı. (Sabri Acet - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir