• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
İşadamları `Master Eylem Planı`nı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin´de Güneydoğu`da yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları sonrasında bölgenin rehabilite edilmesi için hazırlanan ‘Master Eylem Planı`nı Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlen Kardeşlik Buluşmaları Konferansında açıkladı.

Eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Batman`daki iş adamları, bu eylem planın uygulanması halinde bölgeye huzurun geleceğini, ekonomik kalkınmanın yeniden başlayacağını savundu.

‘Master Eylem Planı`nı desteklediklerini belirten Batman TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, alınan kararların bir an önce yürürlüğe girmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu`dan söz aldıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu`yla yaptıkları görüşmede ayrıca bölgedeki olaylardan dolayı sıkıntı yaşayan iş adamlarına desteğin artırılmasını da talep ettiklerini kaydeden Yeşilyurt, “Başbakanımız bunu da 10 maddelik eylem planı kapsamına aldı. Bölgede yaşayan her türlü terör unsurlarına karşı kamu düzeninin sağlanması gerektiğini telaffuz etti. Milletin yanında olan her türlü kararları bizler ciddi anlamda destekliyoruz. Burada kamuoyuna seslenmek istiyorum; yakıp yıkmayla demokratik haklarımızı elde edemeyiz. Demokratik haklarımızı başkalarının haklarına zarar vermeden, toplumun her kesimini kapsayacak şekilde göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Eylem planı bir an önce devreye girmesi gerekir”

Başbakanın açıkladığı ‘Master Eylem Planı`nın bölgedeki sıkıntıların giderilmesi ve huzurun gelmesi adına açıklanmış bir eylem planı olduğunu dile getiren ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, şunları söyledi: “Bölgemizde maalesef ciddi anlamda sıkıntılar yaşanıyor. Uzun bir zamandır insanlarımız huzursuz ve sıkıntı yaşıyor. Bizim umudumuz Başbakanımızın açıkladığı bu 10 paketin acilen devreye girip bölgeye huzur gelmesidir. Ümidimiz bu paketin açıklanmasından sonra bölgedeki olayların acilen ve ivedilikle bitmesidir. İnşallah bölgemize huzur, bahar ve güzellikler gelir, öyle umut ediyoruz. Rabbimizden dileğimiz, bu olayların acilen bitmesi ve huzurun tekrar hâkim olmasıdır. Bunun için hükümetin daha iyi adımlar atması gerekiyor. İnşallah daha güzel şeyler de olacağını düşünüyoruz.” (M.Fatih Akgül- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir