• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Kozluklu aile evlerinin üzerlerine çökmesinden korkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesi Uzunyazı köyüne bağlı, Oğurlu mezrasında yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren 7 nüfuslu Örüker ailesi, evlerini onarmak için yetkililerin ve hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Evlerinin her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle korku içinde yaşadıklarını söyleyen baba Abdullah Örüker (37), yetkililere seslendi.

Maddi durumlarının olmadığını ve ilçede bulduğu günübirlik işlerle evinin mutfak ihtiyaçlarını karşılayabildiğini belirten baba Örüker, “7 yıldır oturduğum evin duvarlarında geniş çatlaklıklar oluştu. İki göz evin tüm bölümleri yağışlı havalarda su damlatıyor. Tavanda bulunan taşıyıcı ahşap direklerinin çoğu çatlak durumdadır. Çatlayan direkleri yine ahşap direklerle destekleyerek evi korumaya çalışıyoruz. Yağmur yağdığı gibi evin içine damlıyor. Evin çatısını tamamen naylon muşamba ile kapladık yine çare olmuyor. Evimizin üzerimize çökmesinden korkuyoruz.” dedi.

Evinin yıkılıp, yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Örüker, “Maddi imkânım buna elvermiyor. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum. 5 çocuğumuzun sağlık ve eğitimleri için elimden geleni yapıyorum ancak durumum el vermiyor. ” diye konuştu.

Yakınlarının yardımıyla geçimlerini sürdürdüklerini vurgulayan anne Mensure Örüker ise kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini dile getirdi. Anne Örüker, “Evimiz yıkılmak üzere, ne arazilerimiz, ne de besleyecek hayvanlarımız var. Sahip olduğumuz tek şey, bu yıkık evdir. Tüm ihtiyaçlarımızı bu yıkık evde karşılamak zorunda kalıyoruz. En ufak bir yağışta evimizin damı çeşme gibi damlıyor. Zaten yıkılmak üzeredir. Sesimizi duyabilecek insanlardan tek isteğim; çocuklarımın sağlıkları ve gelecekleri için bir eve ihtiyacımız var, bu konuda yardımcı olurlarsa çok seviniriz.” ifadelerini kullandı. 

“Küçücük bir odada 7 kişi yaşıyoruz”

Örüker ailesinin okula giden 4 çocuğu ise tek hayallerinin damı akmayan, sıcak bir ev olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Babamız çok gururludur. Biz üzülmeyelim diye hiçbir ihtiyacımızı ötelemiyor. Okumamız için elinden geleni yapıyor. Bir kalemimiz eksik olsa hemen şehre gidip ne yapıp edip alıp getiriyor. Ama yine de yetmiyor. Okuyup ailemizi bu sıkıntıdan kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Evde ders çalışamıyoruz. Küçücük bir odada 7 kişi yaşıyoruz. Kendimize ait odamızın olmasını isterdik ama yok. Buna rağmen derslerimiz çok iyi.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir