• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Suriyeliler Öncüpınar`daki gergin bekleyişleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus savaş uçaklarının son günlerde Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesinin kırsalındaki sivil yerleşim birimlerini hedef alarak saldırılarını artırması, 5 gündür aileleri ile birlikte Öncüpınar sınır kapısında bekleyen Suriyeli sığınmacıların sayısının artmasına neden oluyor.

Halep`in Babul Selam Sınır Kapısına dayanan binlerce Suriyeli sığınmacının bekleyişi 5`inci gününe girdi. Sabah saatlerinden itibaren kapı açılır umuduyla sınıra dayanan Suriyelilerin, sınır kapısı önündeki bekleyişleri sürüyor.

Suriyeliler Rus uçaklarından atılan bombaların hedefi olmak istemiyor

Özellikle Rus savaş uçaklarının Halep'in Azez ilçesinin kırsalındaki sivil yerleşim birimlerine yoğun bir şekilde hava saldırısı düzenlemesi sivil halkı göçe zorlarken, Öncüpınar sınırında bekleyenler savaş uçaklarından atılan bombaların hedefi olmak istemiyor.

Yardım TIR`larında çadır malzemeleri de yer alıyor

Dünden bu yana Öncüpınar Sınır Kapısına gelen TIR`larda yardım malzemesi ile birlikte çadır malzemelerinin de yer alıyor. Gelen TIR`ların arasında çadır malzemelerinin çoğunlukta olması ise ilerleyen günlerde sınıra dayanacak olan Suriyelilerin sayısının artacağı şeklinde yorumlanıyor.

Bu sabah AFAD aracılığıyla gıda kumanyaları yardım konvoyu sınır kapısından geçerken, sınır kapısından ambulansların giriş ve çıkış yaptığı görüldü.

Çok sayıda yabancı basının yaşananları takip ediyor

Halep`te süren bombardımandan kaçan Suriyelilerin Kilis üzerinden Türkiye'ye girişlerini çekmek ve gelişen olayları takip etmek için birçok yerli ve yabancı basın mensubu da Öncüpınar Sınır Kapısında görev yapıyor.

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Rusya'nın hava desteği ile Suriye'nin kuzeyinde ilerleyişini hızlandırdığı ve Esed birliklerinin, Halep'in kuzeyini kuşattığı öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir