• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Kerim Abdülcabbar: Trump`ın İslam karşıtı söylemlerinden kaygı duyuyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - ABD'li, tüm zamanların en iyi basketbolcularından biri kabul edilen Kerim Abdülcabbar, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump`ın oy oranının düşüşe geçmesine rağmen, bu kanadın İslam karşıtı söylemleri sürdürmelerinden kaygı duyduğunu söyledi.

Müslüman 69 yaşındaki eski basketbolcu Abdülcabbar, CNN televizyonunda Fareed Zakaria`nın sunduğu GPS programına katıldı ve ülkede yükselen İslam karşıtı söylem üzerine değerlendirmede bulundu.

Geçen hafta Iowa`da yapılan ön seçimlerde Trump`ın oy kaybetmesine rağmen Cumhuriyetçi adaylar arasında İslam karşıtı söylemin yer edindiğine dikkati çeken Abdülcabbar, Müslümanların ülkeye alınmaması ve bazı camilerin kapatılması yönünde Cumhuriyetçi adayların çağrı yapmasının ABD değerleriyle örtüşmediğini kaydetti.

Abdülcabbar, “Söyledikleri şey inanılmaz. Bu öneriler, bir ABD başkanının uyması gereken anayasamızla kesinlikle uyuşmuyor” dedi.

'Dini ayrımcılık Amerika'yı muhteşem yapmaz'

Trump`ın "Amerika`yı tekrar muhteşem yap" sloganına gönderme yapan efsane basketbolcu Kerim Abdülcabbar, “Dini bir ayrımcılığa davet etmek Amerika`yı muhteşem yapmaz” ifadesini kullandı.

Bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için aday adayları kıyasıya yarışırken, yapılan anketlere göre Trump`ın oylarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Seçim kampanyasını adeta İslam karşıtı bir söylem üzerine kuran Trump`ın sözlerini, Cumhuriyetçilerin siyahi aday adayı Ben Carson da paylaşıyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir