• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
İŞKUR elemanları yine Ankara yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen sene Ankara`ya giderek yaklaşık bir hafta boyunca eylem yapan 7 bin 286 İŞKUR işçisinin temsilcileri, tekrar Ankara`ya gideceklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Faqı`ye Teyran Parkı`nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Toplum Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, ilde meydana gelen depremlerin ardından resmi kurum ve kuruluşlarda geçici ve süreli olarak çalıştıklarını belirterek, yaklaşık 5 yıldır kalıcı bir iş için mücadele ettiklerini söyledi.

İnsanca yaşamak, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak ve çocuklarını topluma iyi bireyler olarak yetiştirmek için mücadeleye başladıklarını ifade eden Altın, bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere bakanlar ve milletvekilleri ile görüşerek mevcut sıkıntılarını dile getirdiklerini, ancak bu güne kadar kalıcı bir çözüm bulamadıklarını ifade etti.

“Ya bu hak alınacak, ya da canımız alınacak”

Daha önce sıkıntılarının giderilmesi ve kalıcı bir iş için Ankara`ya gittiklerini hatırlatan Altın, “Beş yıl önce, ‘Ya bu hak alınacak, ya da canımız alınacak` demiştik. Bizler hakkımızı aramak üzere İŞKUR elemanları olarak yarın ya da Çarşamba günü Ankara`ya gideceğiz ve orada Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız ve bakanlarımızla birebir görüşüp, bu sıkıntımızın giderilmesini isteyeceğiz. Bir sonuç elde edilmediği taktirde buraya gelip son çare olarak ölüm orucuna gireceğiz.” dedi.

Açıklamalarında sık sık ‘Sahipsiz memleket` sloganları atan İŞKUR elemanları olaysız bir şekilde dağıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir