• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
İslami STK`lardan Sur mağdurlarına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami STK`lar, ‘Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım` yardım kampanyası kapsamında binlerce mağdur aileye yardımda bulunmaya devam ediyor.

Hayırseverler tarafından İslami STK`lara bağışlanan yardımlar Sur ilçesinde bulunan Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe-Der) aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Sahabe-Der Başkanı Muttalip Yuva, tespit ettikleri 2 bin 500 mağdur aileden bin 500`üne yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Yardım çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Yuva, “2 aydan beridir devam eden Sur ilçesindeki çatışmalardan dolayı binlerce, hatta on binlere varan mağdur insan bulunmaktadır. Biz de Sahabe-Der olarak ulaşabildiğimiz ya da yardım başvurusunda bulunan ailelere yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Başlatılan yardım seferberliği kapsamında imkânlarımız çerçevesinde bu ailelere soba, gıda, battaniye, halı, mama ve bez yardımında bulunmaktayız. Tabi yaptığımız yardımlar bu ailelerin ihtiyaçlarını karşılayamayabilir ya da yeterli gelmeyebilir. Biz burada bu ailelere bir koli yardım verirken yüzlerindeki tebessüm bizim gayretimizi artırıyor.” dedi.

“Göç eden ailelerin çoğu sadece üzerlerindeki elbiselerle ilçeyi terk etmiş”

Surdan göç eden ailelerin mağduriyetinin had safhada olduğunu söyleyen Yuva, “Göç eden ailelerin çoğu sadece üzerlerindeki elbiselerle dışarıya çıkmıştır. Yani eşyalarını alma imkânları olmamış. Hatta kimisinin kimliklerini bile üzerine almadan ilçeden çıktığını biliyoruz. Böyle bir durumda bizim yaptığımız yardım yeterli gelemeyebilir. Yetkililer bu insanların düştüğü mağduriyeti gidermek adına hızlı ve yerine ulaşacak adımlar atmalıdır. Bu ailelerin kışın soğuğunda yakacakları yok. Onunla birlikte bu aileler fakirdir. Gidip bir yerde ev kiralayıp barınacak güçleri yok. Herkes bir empati kurup bu insanların halini düşünsün.” İfadelerini kullandı.

Yuva, son olarak Türkiye`nin dört bir yanından Diyarbakır İslami STK`larının başlatmış olduğu ‘Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım` yardım kampanyasına destekte bulunan hayırseverlere teşekkür ettiklerini ifade etti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir