• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Kalem-Der`den `seçmeli ders` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma, Din, Ahlak ve Değerler alanı ile Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli derslerin seçim sürecinin başladığını belirterek, konu hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Lise düzeyindeki öğrencilerin 12 Şubat, ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin ise 19 Şubat`a kadar seçmeli ders seçebileceğini hatırlatan Dağılma, “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” sloganıyla öğrencilere Kur`an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri konusunda velilere çağrı yapıyoruz.”dedi

“Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum”

Dağılma,  “Bir insanı hayata hazırlayan kişinin, ruhsal, bedensel, psikolojik ve sosyal yönden yetişmesini sağlayan en önemli unsur eğitimdir. Din eğitiminin ise bireylerin ruhen daha sağlıklı, ahlaklı, sosyal ilişkileri güçlü, tutarlı ve öz güveni yüksek kişiler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığı malumumuzdur. Bu yönüyle değerlendirdiğimizde din eğitiminin ne kadar gerekli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an-ı Kerim hayatımızın en önemli düsturudur”

“Kur`an-ı Kerim biz Müslümanlar ve çocuklarımız için hayatımızın en önemli düsturu, rehber ve yol göstericisi ayrıca eğitimde de öncelikli ve zorunluluk arz eden bir konumda olmalıdır.” diyen Dağılma,  şöyle konuştu: “Müslüman toplumun temelini teşkil eden Kur`an-ı Kerim; eğitim sisteminin merkezinde olmalıdır. Müslüman halkımızın yıllarca ızdırabının çektiği, elem ve sıkıntının eksik olmadığı ahlaki çöküntü ve yozlaşmanın önünü almak için Kur`an eğitimini arzulamaktan başka bir çaremizde bulunmamaktadır.”

“Müslümanlar çocuklarını iyi yetiştirmek için İslam`ın kaynaklarıyla buluşturmalıdır”

Dağılma, “Unutulmamalıdır ki Müslümanlar kendi geleceklerinin teminatı olan çocuklarını İslam`ın kaynakları ve anadilinin imkânlarıyla buluşturma ve o doğrultuda yetiştirme haklarına sahiptirler. Kendi hak ve sorumluluklarını sahiplenmedikleri sürece sistem ve kimi ideolojik yapılanmalar onları bu haklarından mahrum etmek isteyecek ve kendileri ile inançları arasında aşılmaz setler bırakacaktır.”diye konuştu.

“Öğrencilerin ve velilerin seçmeli ders seçimi konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz”

Dağılma konuşmasının devamında, “Öğrencilerin ve velilerin Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli ders seçimi konusunda da duyarlı olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin anadillerini öğrenerek yetişmelerini istiyoruz. Velilerin, Kürtçe ve Zazaca dillerini de seçmeli ders olarak seçmelerini istirham ediyoruz. Velilerimiz ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencileri için en geç 19 Şubat tarihine kadar okul müdürlüklerine matbu dilekçede seçimlik dersler olan Kur`an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Kürtçe/Zazaca derslerini işaretleyerek seçebilirler. Yine lise öğrencileri için ise; 12 Şubat tarihine kadar aynı dersleri seçebilirler. Bu hususta velilerimizin ve öğrencilerimiz mağduriyet yaşamamaları için tarihlere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.” diye konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir