• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
`Allah için feda olanların mirasına sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayında birçok önemli şahsiyetin şehit edildiğini hatırlatan Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) Sekreteri Yusuf Türk, bu nedenle bu ayın ‘Şehadet` ayı olarak isimlendirildiğini belirterek aziz İslam davası uğruna canını feda edenlerin mirasına sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Hz. Adem (as)‘den bu yana hak ve batıl mücadelesi bugüne kadar süregeldiğini belirten Türk, “Bu süreç içerisinde Allah`u Teâlâ Müslümanların başına gelen zulümlerin, kendi tarafından şahitlerini bulabilmek için buna layık olan insanları seçmiştir. Yapılan zulümlere en iyi şahitlik yapanlar Allah-u Teâlâ tarafından seçilip kendi katına çekilen kimselerdir ve bu kişiler de şehitlerdir.  Bir yılda 12 ayımız var ve bu 12 ay içerisinde mutlaka o aya vurgu yapan, o ayın gündem konusu olan konular muhakkak vardır. Şubat ayıda Allah`a hamdolsun ki kendilerini Allah yolunda feda edenlerin çok olması hasebiyle şehadet ayı olarak tanımlanmıştır.” dedi.

“Şehitlerin hayatlarından örnekler alınmalıdır”

Şehitlerin hayatlarından örnekler alınması gerektiğine dikkat çeken Türk, “Mademki bu ay içerisinde Allah-u Teala`ya kendini feda edenler yoğunluktadır, bizim de bu ay içerisinde bunların yüklendiği misyonu düşünmemiz ve onların bıraktığı mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Özellikle de bu ay içerisinde şehit olan kim varsa bunların adına etkinlikler düzenlenmeli, bunların çekmiş oldukları sıkıntılar dile getirilmeli ve günümüz davetçi insanlara, bunlar örnek gösterilmelidir. İslam`a nasıl sahip çıkılır, İslam nasıl savunulur diye şehitlerin hayatlarından örnekler alınmalıdır.” diye konuştu.

“Şehitliğin alanları çok geniştir”

Türk devamla, “Şehitlik sadece savaş meydanlarında savaşarak elde edilen bir mertebe değildir. Cihadın merhaleleri çoktur. Kulluk vazifesini yerine getirilmesi noktasında, kulun Allah`a hizmet ettiği her an ve alan cihadtır. Bu konuda nefisle, malla, şeytanla cihad vardır. İşte bunların her biri cihad alanıdır. Bu uğurda mücadele edip ruhunu Allah`u Teâlâ`ya teslim eden herkimse inşallah şehitlik mertebesine yükselir. Bu noktada şehitliğin alanları çok geniştir.” ifadelerini kullandı.“Allah için canını feda edenlerin mirasına sahip çıkalım”

Türk son olarak şöyle konuştu: “Allah için canını feda edenlerin mirasına sahip çıkalım. Onların geride bıraktığı çocuklarına ve eşlerine sahip çıkalım. Bu çocuklara sahip çıkıp şehitlerin yolunda yetiştirme noktasında üzerimize düşenini yapalım. Şehitlerin yolunu takip eden bir toplum, hiçbir zaman mağlup olmayacaktır. Şehitlerin kanı berekettir, şehidin kanının akması o toplumda bereketin hâsıl olacağına işarettir. Allah yolunda canını kaybetmek hiçbir zaman mağlubiyet değildir.” (Yılmaz Sönmez- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir