• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Din Görevlileri İstişare Toplantısı sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mardin’de özel bir otelde gerçekleştirilen Din Görevlileri İstişare Toplantısı’nda bölgede görevli 600 imam ile bir araya geldi. 2 gün süren toplantı sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, toplantının çok verimli geçtiğine dikkati çekerek, “Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur, Silvan gibi yerlerde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte olduk. Serbest kürsü oluşturarak, her birisinin yaşadığı acıları bizimle paylaşmasını sağladık. Hem de din görevlileri zaviyesinden sorun nasıl görüyor, çözümün, özellikle manevi yaraların sarılmasında bize düşen görevler nelerdir? Ne kadarını yapabildik? Bunları temin için her arkadaşımızın görüşünü almaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız düşüncelerini bizimle paylaştı. İnşallah buradaki toplantıyla, en azından bu yaralanan, büyük acılar yaşayan şehirlerimiz, Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin ve Silvan gibi ilçelerimize yönelik acil yapmamız gerekenleri tespit edeceğiz.” dedi.

Görmez, gelecek günlerde bölgede görev yapan diğer imam hatip ve müezzinlerle de benzer toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir