• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Suudi Erbil`de konsolosluk açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil – Kürdistan Bölgesi Başbakanlık sitesine konuşan Samir Es Sebhan, “Önümüzdeki günlerde Bağdat'ta büyükelçiliğimizi açıyoruz. Hemen ardından da Erbil'de konsolosluk binamızı açacağız” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgese`nde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek için Erbil'e geldiğini belirten Sebhan, şöyle konuştu:

"Birçok üst düzey hükümet yetkiliyle biraraya geldik. Bölgedeki tüm etnik ve dini azınlık temsilcileriyle görüştük. Yaptığımız görüşmelerde Kral Selman Bin Abdülaziz Al-Suud'un barış ve istikrar mesajını kendilerine ilettik."

Erbil`in Riyad için önemli olduğunu ifade eden Sebhan, "Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve beraberindeki heyeti çok sıcak bir şekilde karşılamıştı. Bu karşılama, bölgeye ne kadar önem verildiğinin göstergesidir" diye konuştu.

25 yıl sonra yeniden

Irak Hükümeti, Eylül 2015`te Ruşdi el-Ani'yi Suudi Arabistan'a Büyükelçi olarak atamıştı. Suudi Arabistan Krallığı, Irak'ın 1990 yılında Kuveyt'i işgal etmesine tepki olarak Bağdat'taki Büyükelçiliği`ni kapatmıştı.

Irak ve Suudi Arabistan ilişkilerindeki soğukluk 2003 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) müdahalesi sonrası da devam etmişti.

Bu durum özellikle 8 yıllık başbakanlık görevini yürüten, mezhepçi politikaları ve İran'a yakınlığıyla bilinen Nuri Maliki döneminde gerginliğe dönüşmüştü. 

Rudaw

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir