• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Kumru ailesinin yürek burkan dramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesine bağlı Kavaklı (Qewaklî-Kanî) Mahallesi'nde (köyünde) ikamet eden 9 kişilik Kumru ailesi, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Derme çatma evde yatalak bir çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan Kumru ailesinin hali, görenlerin içini sızlatıyor.

Yaşadıkları mağduriyeti İlke Haber Ajansı`na( İLKHA) anlatan anne Hacire Kumru, maddi imkânsızlıktan dolayı okul okuyan çocuklarıyla dalga geçildiği için hiçbir çocuğunu okutamadığını söyledi.

Evinin çatısının çadır olmasından dolayı bu kış vaktinde çocuklarıyla beraber üşüdüklerini söyleyen anne Kumru, “Engelli olan bir kızım var, 9 yıldır beşikten onu çıkartamıyoruz. Evin içerisine serecek halıdan başka bir şeyimiz yok. Doğru dürüst erzakımız bile yok. Tek bir odada 9 kişi kalıyoruz. Birkaç yorganımız var.” dedi.

Bir çocuğunun İstanbul`da çöp toplayıcılığı yaptığını söyleyen anne Kumru, diğer çocuklarının da okulda kendileriyle dalga geçildiği için okulu bıraktıklarını belirtti.

Hayırseverlere ve yetkililere seslenen anne Kumru, “Evimin hali ortadadır. Tüm yetkililere sesleniyorum, bize yardım etsinler.  Sara hastası olan çocuğum var, ben de artık ne yapacağımı bilemiyorum. Başımızı sokacak bir ev istiyoruz hayırseverlerden. Bazı geceler halime ağlıyorum.

Eşinin herhangi bir iş yapamadığını söyleyen anne Kumru, “Hasta çocuğum için bakıcı maaşı alıyorum ancak verilen para da sadece çocuğumun ilaçlarına yetiyor.

Anne Kumru`nun oğlu Ramazan Kumru ise kendileriyle dalga geçilmesi ve maddi imkânsızlıktan dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek yetkililerden yardım talebinde bulundu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel- İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir