• DOLAR 32.562
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2438.709
  • ...
Avrupa`da İslam karşıtı gösteriler düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" (Pegida) isimli faşist oluşum, Avrupa'daki İslam düşmalarını sokağa çağırdı. Bunun üzerine Amsterdam, Dublin, Birmingham, Bourdeaux, Prag, Varşova, Graz, Krakov, Bratislava ve Tartu gibi Avrupa'nın farklı kentlerinde, İslam düşmanı gruplar tarafından eşzamanlı gösteriler yapıldı.

Kitlesel mülteci göçüne ve İslamlaşmaya karşı düzenlenen gösterilerde İslam ve Müslümanlara yönelik hakir görücü, hakaret içerikli dövizler ve “Sınırları olmayan dayanışma” sloganı yazılı pankartlar açıldı. Kimi grupların ise Haçlı askeri kıyafetleri ile meydanlara çıktığı görüldü.

Almanya'nın Dresden kentinde düzenlenen ırkçı gösteriye yaklaşık 7 bir kişi katılırken resmi makamlardan edinilen bilgilere göre bin 900 polisin güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Avrupa'nın diğer kentlerindeki gösterilere de ilgi yüksek olmadı. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bin 500 İslam karşıtı toplanırken, miting sonrasında yabancı düşmanlarıyla karşıt göstericiler arasında yer yer çatışmalar yaşandı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da ise Leh milliyetçileri tarafından düzenlenen gösteride Pegida'nın sözcülerinden Tatjana Festerling bir konuşma yaptı. Festerling konuşmasında, İslam`a karşı Avrupa'nın dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Fransa'nın Calais ve Danimarka'nın Kopenhag kentlerinde düzenlenen gösterilere 100, Montpellier kentindeki gösteriye de yaklaşık 200 kişinin katıldığı bildirildi.

Almanya`nın Dresden kentindeki Pegida'nın gösterisine karşı çeşitli siyasal partiler, sendikalar, inanç derneklerinden oluşan bir grup da karşıt gösteri düzenledi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir