• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sabah namazı buluşmaları yoğun ilgiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Müftülüğü ve İslami STK`ların başlattıkları “Sabah Namazında buluşuyoruz”  etkinliği yoğun ilgiyle devam ediyor. Merkez Ulu Camii`nde düzenlenen etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösteriyor.

İl Müftülüğü ve Bingöl`deki STK`ların bir araya gelerek oluşturdukları ‘İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu` öncülüğünde Bingöl halkı sabah namazında buluşmaya devam ediyor. Sabah namazı buluşmasında Kur`an-ı Kerim tilaveti, yapılan sohbet ve ardından dünya Müslümanlarının birlik ve beraberliği için dua edildi.

“Kardeşlerimiz sıcak yataklarını terk edip Allah`ın rızasını umarak sabah namaza geliyor”

Sabah namazı buluşması programında cemaate hitap eden Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik, “Bir süreden beridir hafta da bir gün bir araya geliyoruz. Daha önce Cuma günleri sabah namazında bir araya geliyorduk. Fakat mesaiyi de düşünerek, sabah namazına kardeşlerimizin daha rahat gelebilmeleri için Pazar gününe aldık. Elhamdülillah yoğun bir katılım var. Temennimiz odur ki, İnşallah bundan sonra kardeşlerimiz biraz daha gayret etsinler. Bu seher vaktinde ve özelikle insanların sıcak yataklarında oldukları bir vakitte, kardeşlerimiz sıcak yataklarını terk ederek, Allah`ın rızasını umarak, bir ve beraber olma adına bir araya gelmeleri önemli bir hadisedir ve bunu çok önemsiyoruz. Rabbim bu yönde gayretlerimizi artırarak devam ettirsin.”  dedi.

Programa katılanlardan diğer aile fertlerini ve komşularını da teşvik etmelerini isteyen Çelik, “Seher vaktinde gelen kardeşlerimiz bu bol sevaptan hissedar oluyorlar. Gelemeyen kardeşlerimize Cenabı hak bu gayreti nasip etsin. İnşallah her birimiz kendi arkadaşımızı, akrabamızı ve aile fertlerini bu hayırlı işe teşvik ederse, Efendimizin buyurduğu gibi ‘Sebep olan yapan gibidir` hadisine nail olur. Onu Ümit ederek kardeşlerimizi davet ediyoruz. Rabbim ruhuna uygun ve kendi rızasını umarak bu işi yapmayı bize nasip etsin.” diye konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir