• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Suriyelilerin kaldığı 3 katlı bina çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te derin çatlakların meydana geldiği ve Suriyeli sığınmacıların oturduğu 3 katlı bina çöktü. Temelinin sağlam olmadığı iddia edilen binanın sallandığını fark eden Suriyelilerin binayı terk etmesinin ardından büyük bir gürültü ile yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi 70 nolu sokakta meydana gelen olayda, Dursun Ali Kiraz'a ait 3 katlı binada ikamet eden 47 Suriyeli sığınmacı, büyük hasarların oluştuğu binanın sallandığını fark etti. Suriyeliler, olaydan yaklaşık 2 saat önce binayı terk ederek dışarı çıktı. 3 katlı bina Suriyelilerin binayı terk etmesinin ardından büyük bir gürültü ile yıkıldı.

Büyük bir gürültüyle yerle bir olan binanın yıkılmasının ardından vatandaşlar durumu polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, ekipler enkaz altında kalan olabileceği ihtimali üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kalan kimsenin olmadığı tespit edildi.

Büyük çatlakların oluştuğu ve hasarlı olan 3 katlı binada, 4 aileden oluşan 47 Suriyelinin kaldığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir