• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Yetim-Der Yenişehir`de temsilcilik açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim çocuklara yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği  (Yetim-Der),  Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde açtığı temsilcilikle hizmet halkasını genişletti.

Temsilcilik Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, Başkan Yardımcıları Sertaç Tekdal, Mehmet Ekinci, Genel Sekreter Orhan Zeren ile STK temsilcileri, mahalle sakinleri, dernek üye ve gönüllüleri katıldığı açılış programı ile hizmete açıldı.

Açılış programında bir konuşan Mehmet Ali Aysu Hoca, peygamber efendimizin yetimlere verdiği önemden bahsetti.

Yetimlere sahip çıkanlara Allah`ın ikramda bulunacağını söyleyen Aysu, “Unutmayalım ki, Hatem`ül Enbiya olan Hz. Muhammed`de bir yetimdi. Biliniz ki, Allah`ın katında yetimlerin değeri yüksektir. Zira Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda her zaman yetimlere özel bir ihtimam göstermiştir. Allah yetimlere sahip çıkmanın faydalarını Kur`an-ı Kerim`de onlarca ayette dile getirmiştir. Yetimlere sahip çıkınız ki sizin de malınıza bereket girsin ve kalbiniz yumuşasın.” dedi.

Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil ise mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada 2009 yılından beri faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek, şunları ifade etti: “Bu yıl 6`ıncı yılımızı doldurduk. Şu anda düzenli olarak her ay 450 yetime yardımda bulunuyoruz. Bunların bir kısmı öğrencidir. Ortalama aylık 35-40 bin lira arası bu yetimlere yardımda bulunuyoruz. Bunun dışında yetim ailelere kurban ve gıda yardımında da bulunuyoruz. Kışın ve bayramlarda yetim çocukları giydiriyoruz. 2009 yılından beri 112 evlenmeyi düşünen çifte çeyiz yardımında bulunduk. Ailelere yönelik ziyaret çalışmalarımız da var. Bayan komisyonumuz yetim aileleri ziyaret ediyor. Biz ne kadar yetime ulaşabilirsek bu bizim için hayırdır. Bu hayırdan geri durmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Açılış programı misafirlere yapılan ikramların ardından sona erdi. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir