• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
`Yapılan zulümlerin sona ermesi için oğlumu yeniden yargılasınlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oğlu Turgay Bilge`nin İslami kimliğinden ötürü tutuklanarak 36 yıl cezaya çarptırtıldığını belirten Hayriye Bilge, dönemin hâkim ve savcıları tarafından ideolojik kararlar ile oğluna 36 yıl ceza verdiklerini ve hakkını helal etmeyeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanına ve Başbakana seslenen Hayriye Bilge, Ergenekon ve Balyoz davalarına atıfta bulunarak, “Hepsi hüküm giymelerine rağmen yeniden yargılanarak serbest bırakıldı. Ama benim oğlum gibi nice Müslüman genç inancını yaşadığı için asılsız suçlamalarla yıllardır cezaevlerinde tutuluyor. Ben de oğlumun yeniden yargılanmasını istiyorum.” dedi.

Hayriye Hanım yaşadıkları acı ve mağduriyetler dolayısıyla devlete hakkını helal etmediği ve oğlu Turgay`ın yeniden yargılanması gerektiğini talep etti.

Anne Bilge, “İnançlarından dolayı cezaevine giren gençlerin tek yaptıklarının çocukları uyuşturucu bataklıklarından çıkarıp,  onlara İslami terbiye verip,  Kur`an öğretmek ve onları topluma kazandırmaktır.” diye belirtti.

“Haftada üç çocuğumun görüşüne gidiyordum”

Daha önce üç çocuğunun da aynı zaman da cezaevinde olduğunu ve şimdiye kadar 10 cezaevi gezdiğini belirten Hayriye Hanım, “3 tane oğlum aynı anda cezaevindeydi, bu hasta halimle ve emekli maaşımla her birine ayrı ayrı bakmak zorundaydım.  Ben hafta içerisinde Salı günü Bingöl`e,  Çarşamba günü Elâzığ`a,  Cuma günü ise Siirt`e gidiyordum.  Allah onların ayaklarını sabit kılsın.   Zalimler bilsin ki çocuklarım bu yoldan da dönmeyecekler ve ölene kadar bu yolu sürdürecekler. Çünkü bizim davamız Allah`ın davasıdır. Bizim davamız hak, özgürlük ve barış davasıdır. Oğluma 36 yıl ceza verdiler ve 21 yıldır cezaevindedir. Ama Allah`a şükür ben yine de pişman değilim çünkü davası İslam`dır.” dedi.

90`lı yıllarda çok zulüm yapıldı

90`lı yıllarda dönemin hâkim ve savcılarının İslam`ı sevmeyen ve İslam`a düşman olan kimseler olduğunu söyleyen anne Bilge, evlatlarının çokça işkenceler gördüğüne vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “O dönem Müslümanlara zulüm ediyordular. Oğlum üniversiteyi okuyup İslam`a güzel hizmet edecekti. Ama onu hapsettiler. Yine de elhamdülillah bu şekilde de İslam`a hizmet ediyor ve ölene kadar da edecektir.  Çünkü biz Müslümanız ve bu yolun yolcusuyuz ve bu yolda canımızı Allah`a teslim edeceğiz.” 

“Korkudan cezaevine gideceğiz diyemiyorduk”

Üç çocuğu Vedat,  Sedat ve Turgay`ın bir dönem beraber cezaevinde olduklarını tekrar hatırlatarak, “Biri 5,  diğeri 6 yıl yattı.  Turgay oğlum ise 21 yıldır hâlâ cezaevinde. Evlatları cezaevinde olan diğer arkadaşlarım ve ben gece saat 02.00`de kalkıp Bağlar Karakolu`nun önünde araba bekliyorduk. Polis gelip bize ‘niçin bu saate burada bekliyorsunuz`  diye sorduğunda, bizler de korkumuzdan cezaevine gideceğiz demiyorduk,  ziyarete gideceğiz diyorduk.  Çok zor şartlarda çocuklarımızın ziyaretine gidip geliyorduk. Allah bunları zalimlere bırakır mı acaba?” diye konuştu.

“Biz bunları camiye gittiğimiz, İslam`ı yaşadığımız için mi hak ettik?”

Görüşe gittiklerinde saatlerce cezaevinin önünde bekletildiklerini,  asker ve gardiyanlar tarafından küfür ve hakaretlere maruz kaldıklarını belirten Hayriye Hanım,  “Biz bunları Allah için,  camiye gittiğimiz ve İslam`ı yaşadığımız için mi hak ettik? Çocuklarımız,  sokakta uyuşturucu kullanan insanlara ve sarhoşlara İslami anlatıp yedirip içiriyorlardı. Onları hidayete çağırıp,  onlara yeni giysiler alıp camiye götürüyorlardı.  Soruyorum size hata mı bunlar?  Suç mu bunlar?  Eğer bunlar suç ise helal olsun onlara ki, böyle suçlar işlemişler.” dedi.

“Hâkimden tutun savcıya,  Adalet Bakanına ve Başbakana kadar davacı olacağız”

Tüm yetki sahiplerine seslendiğini belirten Hayriye Hanım, “Birinizin oğlu zindan da olsaydı rahat olur muydunuz?  Biz aileleri de her türlü eziyete mahkûm edildik. Maddi manevi sıkıntılar çektik.  Neden hâlâ bu zulmü bize reva görüyorlar? Kundaktaki bebekleri öldürenler dışarıda geziyorlar,  benim oğlum ve onun gibi binlerce Müslüman ise suçsuz yere yıllardır cezaevinde tutuluyor. Ahirette bile davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Hâkimden tutun savcıya,  Adalet Bakanına ve Başbakana kadar davacı olacağız.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Çocuğumun tekrar yargılanmasını istiyorum”

Devletin yaptığı zulüm ile hem aileleri hem de evlatlarını cezalandırdığını ifade eden Hayriye Hanım, son olarak şunları söyledi: “Çocuk sahibi olan, kimsesiz ve hastası olanlar vardır.   Aylarca, yıllarca evlatlarını göremeyenler var.  Vallahi billahi biz devlete hakkımızı helal etmiyoruz. Çocuğumun tekrar yargılanmasını istiyorum. Yapılan zulmün ifşa olmasını istiyorum. Devlet buna mecburdur. Koskoca 21 yıl, az bir zaman değil, hakkımız iadesini istiyoruz.” dedi.

Turgay Bilge 90`lı yıllarda Müslüman halka karşı başlatılan sürek avında gözaltına alınmış, çeşitli işkencelerden geçirilmiş ve en nihayetinde Hizbullah Cemaati`ne üyesi olmak suçlamasıyla 36 yıl cezaya mahkûm edilmişti. Zindanda 21 yılını dolduran Turgay Bilge`nin annesi Hayri Hanım, artık yaşlandığını ve oğlunu ziyarete gitmekte dahi zorlandığını belirterek yıllardır reva görülen zulmün sona erdirilmesini istedi.  (Yunus Sırat-M Sıddık Bilge /İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir