• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Wiesbaden`de `Ailede Eğitim` konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırmacı Yazar M.Ali Gönül, Almanya`nın Wiesbaden şehrinde bulunan Vahdet Camii`nde ‘Ailede Eğitim` konulu seminer verdi.

Bir süredir Avrupa`da bulunan Araştırmacı Yazar M.Ali Gönül, Almanya`nın Wiesbaden şehrindeki   Vahdet Camii`nde, Türkiyeli gurbetçilere yönelik  ‘Ailede Eğitim` konulu seminer verdi.

Vahdet Camiinde kılınan Yatsı namazından sonra başlayan seminerde konuşan Gönül, yeryüzünde insan dışında tüm varlıkların Allah`ın emrine teslim olduğunu belirterek, ” İnsan dışında hiçbir mahlukun Allah`ın emri dışına çıkıp O`na isyan etme seçeneği bulunmamaktadır. İnsan da Allah`ın emirlerini yerine getirmek için yaratıldı ancak, Cenab-ı Allah`ın ona vermiş olduğu cüzi iradeyi kullanarak, Rabbinin emirlerini çiğneyebiliyor.” dedi.

Cenab-ı Allah`ın insana bazı sorumluluklar yüklediğini belirten Gönül,  bu sorumlulukların en önemlisinin de aileye karşı olan sorumluluk olduğunu vurgulayarak, ” Biz çocuklarımızın dünyası için çabalıyoruz anacak, Ahiretleri için pek bir şey yapmıyoruz. Çocuğumuza kıymayıp  sabah namazına kaldırmıyoruz ama, tatlı uykusunu bozup okula hazırlayarak gönderiyoruz. Ama şunu unutmayalım; Bu gün biz dünyevi işlerimiz yüzünden onun eğitimini aksatıyorsak, yarın o da büyüdüğünde, siz ihtiyarlamış halinizle onu özleyip görmek isteyip de çağırdığınızda, ‘işim var meşgulüm` diyecek.” şeklinde konuştu.

Ailede çocuk eğitiminde sabırlı olunması gerektiğinin  altını çizen Gönül, “Siz bir bitkinin tohumunu toprağa ekip uzun bir süre sabırla bakımını yaparsanız, sonra bir de bakarsınız ki o bitki sık aralıklarla meyve vermeye başlamış. Siz onun bakımını sabırla yapmasaydınız meyve verir miydi? Çocuk da öyledir. Çocuğa belki 15 yaşına kadar sabırla, onun seviyesine inerek, eğilerek  bakıp terbiye edeceksiniz.  Böyle yetişen bir çocuk büyüdüğünde sizin için  iftihar vesilesi olacaktır.

Konuşmasının sonunda ailede ebeveynin çocuklarına birer rol model olması gerektiğini belirten Gönül,” Siz çocuğunuz için bir rol model olacaksınız. ‘Çocuğum elinden telefonu bırakmıyor` deyip siz aynı şeyi yapıyorsanız, asıl sorun sizsiniz demektir. Bu ve buna benzer her konuda koyacağınız kurallara en önce siz uyacaksınız ve sabırla kurallarınızdan taviz vermeyecek, ama en önce siz uyacaksınız.” İfadelerini kullandı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir