• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu, Cafer Gizli`nin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Mersin`in Silifke ilçesine bulunan kış kampında PKK`li öğrenciler tarafından katledilen Cafer Gizli`nin taziyesine katılarak ailesine başsağlığı diledi.

Yapıcıoğlu`na HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Hüseyin Yılmaz, Abdulsamet Yalçın ve Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililer eşlik etti. Yapıcıoğlu ve beraberindeki ziyaret heyetini, Cafer Gizli`nin babası Salih Gizli ve yakınları karşıladı.

Cafer Gizli`ye Allah`tan rahmet, Gizli ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Yapıcıoğlu, daha sonra Cafer Gizli`nin kabrinin bulunduğu Karacadağ Şehitliğini ziyaret etti.

Burada Cafer Gizli`nin amcası tarafından Karacadağ Şehitleri hakkında Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyete bilgi verildi. Kabir ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ölümün gerçekliğine dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Bu aziz kardeşimizin şehadetini tebrik ediyorum. Allah onu şehit olarak cennetinde alsın. Farklı konulardan pek çok kişi bu olaya yaklaştı ve açıklamalar yaptılar. Ben şu noktaya dikkat çekmek istiyorum; gerçekten ölüm herkese bir nasihattir ve bizatihi büyük bir mesajdır. Bu kardeşimizin şehadeti bir kaç açıdan çok değişik mesajlar içeriyor. Her şeyden önce şunu belirtmek gerekir ki kardeşimiz Sur gibi ölümün kol gezdiği bir yerden nispeten sükûnet içerisinde olan Mersin Silifke ilçesine gitti ve ölüm onu orada buldu. Bu bize şunu gösteriyor ki her nerede olursak olalım, yaşımız kaç olursa olsun, ölümün bizi bulacağı varsa bulur. Bunu tespit etmek lazım.” dedi.

“Kendilerine Kürt hareketi diyen insanlar, Mersin`de de olsa gidip bir Kürd`ü bulup katlediyorlar”

Cafer Gizli`nin katledilmesinin büyük bir zulüm olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

“Kendilerine Kürt hareketi diyen insanlar sadece Sur, Silopi ve Cizre`de değil, Mersin`de de olsa gidip bir Kürd`ü bulup katlediyorlar. Bundan herkesin ibret alması, ders çıkarması lazımdır. Bunun üzerinde düşünülmesi gerekir. Allah hakkını bırakmasın, bu büyük bir zulümdür. Gencecik yaşta henüz liseyi bitirmemiş bir talebeyi öldürdüler. Allah şehadetini kabul etsin.” (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir