• DOLAR 32.482
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2437.229
  • ...
AÖL kayıtlarında kuyruk çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Açık Öğretim Lisesi’ne  (AÖL) kayıt yaptırmak için saatlerce uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalan öğrenciler, ikinci bir büronun açılmasını isteyerek, Gaziantep’in ikinci büyük ilçesi olan Şehitkamil ilçesi gibi büyük bir ilçede sadece bir tane kayıt bürosunun olmasına tepki gösterdi.

Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kayıt bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gaziantep’in ikinci büyük ilçesi olan Şehitkamil’de sadece bir kayıt bürosu  olmasının yetersiz olduğunu belirten öğrenciler, işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi için yeni kayıt bürolarının açılmasını istedi.

Şehitkamil ilçesi Sabahat Göğüş Caddesi Caddesi üzerinde bulunan Şehitkamil Halk Egitim Merkezi Bürosu'nun önünde oluşan kuyrukta beklemekten sıkılan öğrencilerden Erdal Kutlu, kentte sadece bir büro bulunduğundan her kayıt döneminde aynı sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Kutlu, “Sabah saat 08.00’da geldim. Şu anda önümde 450 kişi var. Ben ise tam 800’üncü sıradayım. Dünden beri gidip geliyoruz. Bir türlü sıra bize gelmiyor. Dünden bu yana bekleyenler var. Bu soruna bir çözüm bulunmalıdır. Farklı eğitim merkezleri açılmalıdır. Bu adeta bir kayıt yenileme çilesidir. Milli Eğitim Bakanlığı buna bir çözüm bulmalıdır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şehitkamil ilçesi gibi büyük bir ilçede sadece bir tane kayıt bürosunun olmasının yetersiz olduğunu belirten öğrenci Ahmet Yılmaz ise, “Bir tek burası kayıt yaptırma ve yenilemeye yetmiyor. Burası yetmeyebilir. Yoğunluk yaşandığı zaman olmuyor. İnsanlar mağdur ediliyor. Bu şekilde vatandaşın mağdur edilmesi yanlıştır. Bu yoğunluğa bir çözüm bulunmalıdır. Bu şekilde hem onlar için hem de bizim için sıkıntı oluyor.”dedi.

İş yerinden izin alarak geldiğini belirten bir diğer öğrenci Mehmet Dündar da, “Kayıtlar son güne bırakıldığı için bu şekilde yoğunluk yaşanıyor. İkinci bir yerin olması gerekiyor. Ben iş yerimden izin alarak geldim. Herkes iş yerinden izin alarak geliyor. Bu gün kayıt yetişmiyor. Kayıtlar diğer güne ertelenince işyerinden izin alamıyoruz. 600-700 adet numara veriyorlar. Akşama kadar yetişmiyor. Vatandaşı boş yere burada bekletiyorlar. Kayıt bürolarının çoğaltılması gerekiyor. Sadece bir yer yetmiyor.”ifadelerini kullandı.

Her kayıt döneminde ATM ve Halk Eğitim Merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Ensar Eren de, “Banka kayıtlarında pek fazla bir sorun olmuyor. Çünkü herkes kendi ikamet ettiği mahalledeki bankada para yatırabiliyor. Fakat  Halk Eğitim Merkezi sadece bir tane olduğu için burada sorun oluyor. Şehitkamil’de sadece bir kayıt yeri var. Birden fazla kayıt yerinin olmasını istiyoruz. Ben bu gün iş yerimden izin alıp geldim. Bu gün işlemelerimi yapamazsam bir günlüğüm gidecek. Yarın iş yerimden izin alamam.” diyerek ikinci bir kayıt bürosunun açılmasını istedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir