• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Adana`da kadınlar "Aylanlar ölmesin!" diye yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği,  Avrupa`ya göç etmek isterken denizlerde boğulan Suriyelilerin trajedilerine dikkat çekmek için basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık yüz kadının çocukları ile birlikte katıldığı basın açıklamasının ardından kalabalık “Aylanlar ölmesin!”diye yürüdü.

İnönü Parkı`ında ellerinde, cesedi sahile vuran Suriyeli Aylan bebek ve denizlerde boğulan mültecilerin fotoğraflarının yanı sıra “Batı diye diye battık, Kıyıya vuran insanlık, Rusya ABD Suriye`den defol” şeklinde döviz taşıyan kadınlar,  sık sık tekbir getirdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Şeymanur Yıldızhan, denizlerde can veren mültecilerin önlemeyen trajedilerine dikkat çekmek için kadınlar olarak meydanlara indiklerini söyledi.

“Ölen Suriyeliler birer sayı değil, candır!”

Suriye`de yıllardır süren savaşın milyonlarca insanın yaşamını doğrudan etkilediğini ifade eden Yıldızhan, “Maalesef Suriye`de hayatını kaybeden insanlar, sadece birer sayıya, istatistik bilgiye indirgenmiş. Bu insanların Allah`ın yarattığı şerefli birer mahluk olduğu göz ardı edilmiştir.”diyerek insanların ölmesinin sıradanlaştığını belirtti.

ABD, Rusya ve İsrail ve bu küresel şer devletlerinin bölgedeki işbirlikçilerinin Suriye`yi yaşanmaz hale getirdiğini dile getiren Yıldızhan, savaş yüzünden ülkelerinden kaçarak mülteci konumuna düşen çocuklar ve kadınların durumunun içler acısı olduğunu kaydetti.

“Suriyeli çocukların denizde boğulması sıradanlaştı”

Avrupa`ya iltica etmek için deniz yolunu seçen Suriyelilerinin medyaya yansıyan ölüm haberlerinin sıradanlaştığını bunun ise insanlık için utanç tablosu olduğunu vurgulayan Yıldızhan, “Küçük çocukların cansız bedenlerinin kıyıya vurması ve bottan düşen insanların feryatları vicdanlarımızı yaralıyor. Aylan Kurdi`nin cesedinin sahile vurduğu görüntülerin dünya medyasında yer almasının ardından kamuoyunda bir hassasiyet oluşmuşsa da benzeri trajedilere engel olunamamıştır. Maalesef Aylan bebek gibi onlarca akranı da aynı şekilde denizde boğularak can vermiştir.” dedi.

Türkiye`de milyonlarla ifade edilen Suriyeli sığınmacılar için pansuman çözümler yerine kalıcı çarelere ihtiyaç olduğunu ve deniz yoluyla yapılan göç girişimlerinin önlenmesi gerektiğini ifade eden Yıldızhan, kendi çıkarlarını gözeten Avrupa`dan bir şey beklemenin ise doğru olmadığını söyledi.

Cenevre`de yapılan Suriye görüşmelerinden bir şey çıkmayacağını kaydeden Yıldızhan ayrıca Avrupa`nın mülteci akınlara karşı ek tedbirleri devreye sokarak topraklarındaki mültecileri tekrar Türkiye`ye göndermek için planlar yaptığını belirtti. Suriye`deki savaş ve mülteci dramının sorumlusunun da batı olduğuna vurgu yapan Yıldızhan, bunun için sorunun İslam ülkelerinin kendi içinde çözülmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Basın açıklamasının ardından Çakmak Caddesi`nden Çarşı Merkez Postanesi`ne kadar yürüyen kadınlar,  Suriyeli sığınmacıların sorunlarına kalıcı çözümler bulunması ve yeni Aylanların denizlerde boğulmaması için gerekli önlemlerin alınması talebiyle yazdıkları dilekçeleri Hükümet yetkililerine faks çektiler.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir