• DOLAR 32.437
  • EURO 34.48
  • ALTIN 2487.508
  • ...
19 dönümlük arazilerini müftülüğe bağışladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da yıllardır eksikliği hissedilen Dini Yüksek İhtisas Merkezi için nihayet yer bulundu. Sarıçam ilçesinde hayırsever baba oğul, 19 dönümlük arazilerini Dini Yüksek İhtisas Merkezi yapılmak üzere İl Müftülüğüne bağışladı.

Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi ile İl Müftülüğünün girişimleri ile Sarıçam Menekşe köyünden Tahsin Bucuga ile oğlu Halil Bucuga isimli hayırseverler, 19 dönüm arazilerini Dini Yüksek İhtisas Merkezi yapılmak şartıyla Adana Müftülüğüne vakfettiler.

Bağışlanan araziyi yerinde inceleyen İl Müftüsü Arif Gökce, Bucuga ailelerine teşekkür etti. Dini hizmetler için vakfedilen arazilerin sadakayı cariye hükmünde olduğunu ifade eden Müftü Gökce, bağışlarının Allah katında da makbul olmasını ve başka hayırseverlerce de örnek alınmasını temenni etti.

Hayırseverlere teşekkür edip tebrik eden İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ve Sarıçam Müftüsü Bekir Kaplan da bu şekilde vakfedilen arazilerin dini hizmetler açısından önemli olduğunu ve burada Müftülük tarafından Dini Yüksek İhtisas Merkezi yapılacağını söylediler.

Din görevlileri tarafından hayır sahibinin geçmişleri için Yasin-i şerif okunarak dualar yapıldığı bir program da düzenlenirken Dini Yüksek İhtisas Merkezi için bağışlanan arazide kurban kesildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir