• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sıcaklıklar azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacağı, hafta sonu kuzey, batı ve iç kesimlerde de azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Bugün ise batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde artacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale çevreleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile İstanbul'un batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis, kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri yağmurlu 11/15

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 2/14

İzmir:  Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 11/16

Adana: Parçalı ve az bulutlu 5/20

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -1/11

Batman: Az bulutlu ve açık -2/12

Van: Az bulutlu ve açık -8/5 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir