• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Gençlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ideolojilerin hedeflere ulaşmasında en büyük rolü oynayan etkendir. Gençler stratejik bir değişim içeren bütün düzen ve ideolojilerde güvenilir bir güç dinamizmdir, yeryüzünün her yerinde olan bütün ıslahat, ihtilal ve hareketler maksatlarını gerçekleştirmek için gençlere ihtiyaç duymuş ve güvenmiştir. Günümüz gençliğini iki yönde ele alalım.

1-İçinde Bulunduğu Durum
2-İçinde Bulunması Gereken Durum

Bugün gençlerin içinde bulunduğu durum tartışılmaz batının istediği durumdur. Bugün toplumlar, batıl beşeri ideolojiler gençlerle doludur fakat bu gençlik başıboş hedefsiz, şaşkın ve dağınıktır. Batı teoride güzel vaatlerde bulunur. Pratikte ise zulüm ile donanan ideoloji, grup, örgüt vs. tabi olan gençleri ahlaki, kültürel maddi ve manevi sahip olduğu karakteristik özelik ve sahip olduğu duygulara kadar sömürmüştür. Batı olması gereken gençlik yerine kendi istedikleri gibi gençlik yetiştirmiş, kendi ahlak ve insanlık dışı görüş ve düşüncelerini ise gençliğe empoze etmiştir. Bir gençlik düşünün ki şahsiyeti kaybolmuş maymunlar gibi taklit yapmaktadır. Bir gençlik ki ahlakını yitirmiş,  insani duygulardan mahrum, cinselliğe meyleder olmuş, küfür ve şeytani grupların safına katılmış, azgın emperyal güçlerin kölesi olmuştur. Batının istediği gençlik tam olarak da budur. Eğlence, zevk, heva ve heves peşinde koşan, şehvetperest ve nefsin kölesi olan bir gençlik bu gençliğin içinde bulunduğu durumdur. Oysaki gençliğin İslami durum içinde olması gerekir. İslam, batı gibi gençlerin özgürlüğüne ipotek koymaz aksine İslam`da gençlik yüce bir mesuliyete, kıymet ve değere haizdir. İslam kültürel değişim hedeflerinin gerçekleştirilmesinde gençliğe önem verirken sadece onun bir takım yeni fikirlere sahip olan bir nesil oluşundan dolayı önem vermez. Gençliğin Müslüman bir kuşak olmasını ister. Gençlik İslam ile donandığı zaman şerefli ve önemli olur. İslamsız bir gençlik hüsran, şerir ve belalıdır. İslam gençliğin akletmesini, düşünmesini, okumasını ister. Batı tek tip ve köleleşmiş gençlik istemektedir. İslam ise Allaha kul olma dışında bütün olunabilecek kölelikleri reddetmiştir. Toplumun yeniden inşası, ihyası ve refahı için İslami bir gençlik şarttır. Ve Ne Mutlu Şerefli Müslüman Gençlere…

 

Mustafa Ateş / Elazığ – Yaş: 17

 

Genç yazarlar ile HASBİHAL

Elazığ İlinden Mustafa ATEŞ kardeşimiz; özellikle bu yüzyılda sosyal hayat`ın gözdesi ve sigortası gençliktir. Çevik ve atik olan bu kesim, her türlü oyuna müsaittir. Oyun çağı olarak görülen bu yüzyılda işlenmesi istenen özellikler bu kuşakta mevcut olduğundan böyle bir hamuru elde etmek için birçok toplum her türlü girişimi meşru görmüştür. Bu meşruluğu sömürü üzerine kuran ideolojiler gençleri denek olarak görüp her türlü insan dışı özelliği empoze etmeye çalışmaktadır. Dinamik olan bu kuşak sürekli hareket halinde olduğundan kendilerine aşılanan virüsü her yere taşınması için programlanmıştır.
Gençliğin olması gereken yerde olabilmesi için bu virüsün antisini hazırlamak gerek. Yaratana kul olarak güzel ahlaktan nasiplenerek bu arzu ve istek virüsünden kurtulabiliriz. Gezerken bile çevremizdeki hastaları bu özelliklerimizle uyandırabilir. Ayağı kalkmalarını sağlayarak doğru istikamete yönlendirebiliriz. Bunu yaparken doğal su gibi temiz ve temizleyici olmalıyız. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir