• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
PKK'nin kaçırdığı erden 5 aydır haber yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantepli er Müslüm Altıntaş'tan 2 Ekim 2015'ten bu yana haber alamayan acılı ailesi, 5 aydır gözyaşları içerisinde PKK tarafından kaçırılan tek erkek çocuklarının yolunu gözlüyor.

Oğullarının acemi birliğinin ardından Tunceli'deki birliğine giderken Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldığını belirten gözü yaşlı aile, o günden beri çocuklarından haber alamamanın acısını yaşıyor.

Yaklaşık 5 ay önce PKK tarafından oğulları kaçırıldığından bu yana ne gecelerinin nede gündüzlerinin kaldığını belirten Müslüm Altıntaş’ın acılı annesi Songül Altıntaş, oğullarının kaçırıldığı günden bu yana hiçbir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediğini belirterek, gözyaşları içerisinde ‘Biz de Kürt’üz, 5 aydır, çocuğumuz kaçırılmış kimsenin umurunda değil, olan bize oluyor.’ diyerek tepkisini dile getirdi.

KOAH hastası olan ve konuşmakta dahi zorluk çeken, adeta acılar içerisinde kıvranan acılı baba Şevket Altıntaş ise oğlunun PKK tarafından kaçırıldığından bu yana hastalığının daha çok ilerlediği kaydetti. Şu an psikolojik tedavi de gördüğünü belirten baba Altıntaş,  “Oğlumun bir an önce yuvasına dönmesini istiyorum. Yetkililerden oğlumun kurtarılması için yardım istiyorum.” diye çağrıda bulundu.

Kimse sesimizi duymak istemiyor

Oğluna ait bir videonun sadece bir kereliğine sosyal medyada paylaşıldığını belirten baba Altıntaş, “Artık yeter çocuğumuzu bıraksınlar. Benim halim ortada. Benim sadece bir tane oğlum var. oğlum gittikten sonra böyle oldum. Önce de rahatsızdım. Fakat bu kadar değil. Eğer sizin vicdanınız varsa, Allah (c.c) için bu halimi görün.” diyerek bir an önce çocuğuna kavuşmak istediğini söyledi.

‘Hiçbir insan ve Kürt, Kürt’e bunu yapmaz’

‘Hiçbir insan ve Kürt, Kürt’e bunu yapmaz’ diyen baba Altıntaş, “Benim sözlerim şahıslaradır. Bu bir savaştır.  Oğlum ile ilgili en ufak bir bilgi bizimle paylaşılsın. Oğlumun hayatından artık endişe ediyorum. Kimse sesimizi duymak istemiyor. Şuana kadar yetkililer tarafından maalesef hiç bir girişimde bulunulmadı. Meclise kadar gittik, fakat bir daha bizi arayan soran olmadı. Eşim Kürt, ben Türk’üm bu neyin kavgasıdır.” şeklinde konuştu.

Olan hep biz Kürtlere oluyor!

Hatırına oğlu geldikçe kendinden geçen acılı baba Altıntaş, 5 aydır oğlunun serbest bırakılmaması nedeniyle çok canı yandığını belirterek tek isteğinin bir an önce oğluna kavuşmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Baba Altıntaş, PKK tarafından çocukları kaçırılan diğer aileler ile birlikte 23 Aralık’ta meclise giderek HDP’li İdris Baluken ile görüştüklerini, Baluken’in ‘Bizim bir suçumuz yok, her şey devlete bağlı’ diyerek Baluken’in adeta kendileri ile alay ettiğini söyledi.

Kaçırılan asker Müslüm Altıntaş’ın acılı anne Songül Altıntaş şöyle konuştu “Artık bir an önce oğluma kavuşmak istiyorum. Artık yeter bize acıyın oğlumun videosunu izledik, dünyalar bizim oldu. Biz de Kürt’üz olan hep biz Kürtlere oluyor. Artık ne olur. Benim oğlumu bırakın. Bunun kime faydası var.” dedi.

“Bu nasıl Kürt kavgası?”

Oğlunun bir an önce bırakılmasını isteyen anne Altıntaş, “Yeter artık, bize acıyın. Bize de o çocuğa da acıyın. Yeter, oğlumuzu bırakın. Bizi bir daha sevindirin. Bütün yetkililere sesleniyorum. Uğraşsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, bu çocuklar kurtulsun. Hepsi kurtulsun, sadece benim oğlum değil. Buradan herkese sesleniyorum. Oğlumu bıraksınlar. Tek erkek çocuğum, bana oğlumu versinler. Anlayamadım neden oğlumu kaçırdılar, yazık değil mi? Bu nasıl Kürt kavgası? Kimse oğlumdan incinmediği gibi, oğlum da bir karıncayı bile incitmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunu bin bir zorluk ve meşakkatlerle büyüttüğünü belirten anne Altıntaş, kendisinin de bir Kürt olduğunu söyleyerek, oğlunun her gece rüyalarına girdiğini ve oğlunun resmine değil, bir an önce kendisine sarılmak istediğini söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir