• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehid Halil Tatar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkazi

Şehid Halil Tatar 1950 yılında Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nevava) köyünde dünyaya geldi. 1990 yılında Şırnak PTT şubesinde memur olarak çalışmaya başladı.

Daha küçük yaşta köylerinde okuma imkânı olmadığı için Fahri bir imamın yanında Kur`an ve akidevi iman dersleri aldı. Büyüyüp evlendikten sonra 4 erkek, 2 kız olmak üzere 6 çocuğu olan Şehid Halil, 1993 yılında Şırnak`ta İslami dava ile tanıştı. Güzel ahlakından çevresi ve komşuları tarafından çok seviliyordu. Şehidin hem komşusu hem de amcasının oğlu olan M.T, Şehid Halil`in evlerine gelen misafirleri, halk içindeki halkın teveccühünü bir türlü çekemeyip, sürekli tartışmalar çıkarıp ağır hakaretler yapıyordu.

Şehid Halil, en son 1994 yılında Ramazan ayının ilk günlerinde iftara 15–20 dakika kala tespihi elinde virtlerini çekip iftar ezanının okunmasını beklerken amcasının oğlu M.T. bahçe sınırları anlaşmazlığını bahane ederek elinde silahı ile Şehid Halil`in evini bastı. Kısa süren tartışma sırasında silahını çıkarıp Halil Tatar`ı vurdu. Hemen hastaneye kaldırılan Halil yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir