• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Ağrılılar merkezi ezan istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi ezan sistemine bir çok ilde son verilmesine rağmen Ağrı'da ise hala devam etmekte. Sistemin imamları pasifleştirdiğine inanan Ağrılılar buna son verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ağrı Müftülüğü ise, sisteme son verilmesi için imam ve müezzinlerin ezanı güzel okuyabilmelerine gayret gösterdiklerini ve bunun için kurs verildiği, uzun sürecek kursu başarı ile bitiren imam ve müezzinlerin görev yaptıkları camide merkezi ezan sistemine son verileceğini belirtti.

İl Müftüsü İbrahim Gemici, Ağrı'da 12 imam ve müezzinin görev yaptığı camilerde merkezi ezan sistemine son verildiğini belirtti.

Müftü Gemici, "Merkezi ezan sistemi, ezanın daha güzel okunması için uygulanmaya başlanmıştı. Bu sistemin avantajlarının yanında aynı zamanda imam ve müezzinlerimiz için dezavantajlarını da gördük. Bunun üzerine bu sisteme son vermek için Diyanet İşleri Başkanlığımız bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ezanı güzel okuma kursları açıldı. Ve bu şekilde imam ve müezzinlerin ezanı daha güzel okuyabilmeleri için eğitim verildi. 65 caminin bulunduğu Ağrı'da 12 görevlimizin kursu başarı ile geçmesi üzerine görev yaptıkları camide merkezi ezan sistemine son verildi. Çalışmamız ve kurs eğitimi devam ediyor. Hedefimiz tüm camilerde imam ve müezzinlerin ezanı güzel okuyabilmeleridir. Akabinde biz de bu sisteme tamamı ile son vereceğiz." dedi.

Enis Paçul adlı vatandaş, merkezi ezan sisteminin olumsuzlukları olduğunu belirterek, “Bu sistem, istenilen seviyede güzel ezan okunamadığı için kuruldu. Görünüşte avantaj olarak görünüyor ama dezavantaja dönüştü. Tek sesten ve güzel ezan okunmaya başlandı, ama bu defa ezan otomatik okunuyor diye imamlar camiye gelmemeye başladılar. Maalesef gerek merkezde ve gerekse de ilçe ve köylerin birçoğunda gün içinde caminin kapısı açılmıyor. İmam camiye uğramıyor. Başta Ağrı merkez olmak üzere ilçe ve köylerde sabah namazında camiler açılmıyor. Bunlar merkezi sistemin olumsuzlukları maalesef." şeklinde konuştu.

İmdat Oktan ise şunları söyledi:

"Maalesef camiler boşaldı. İmamlar merkezi ezan sistemi nedeni ile bazen camilere gelmemeye başladılar. Bunu gören cemaat ise camiye gitmeyi düşündüğünde 'Belki imam gelmemiştir' düşüncesi ile camiye gelişlerini aksatmaya başladı. Bu şekilde camilerde cemaat sayısı azaldı. Şu anki durum biraz sıkıntılı. Ne kadar erken bu sisteme son verilirse o kadar iyi olur." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir