• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İftarını şehadet şerbetiyle açan şehid: Hacı Musa Şayık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Birçok kez ölümle tehdit edildi, defalarca roketli saldırılara maruz kaldı. Ama o inandığı davadan vazgeçmedi. “Madem bir gün öleceğiz, neden bu Allah yolunda olmasın ki?” diyen Hacı Musa Şayık, Ramazan ayında, bayrama 6 gün kala şehid edildi. Hacı Musa, orucunu şehadet şerbetiyle açtı.

İSLAM DAVASINI SEÇTİ
Şehid Hacı Musa Şayık, Şırnak`ın İdil ilçesine bağlı Yarbaşı (Hespist) köyünde 1950 yılında dünyaya geldi. İki eşi ve 18 çocuğu bulunan Hacı Musa, kardeşlerinin en büyüğü olduğu için aşiretinin lideriydi. Şehid Hacı Musa, İslam davasında aktif rol almaya başlayınca aşireti toplanarak; “Ya bizim başımızda kalırsın ve bu davadan vazgeçirsin ya da biz seninle yürümeyiz” dediler. İki tercih arasında kalan Şehid Hacı Musa, aşiret reisliğini bir kenara bırakarak, İslami davayı seçti.

Aşiret olarak Ömerki`dir. Ailece 1970 veya öncesi tarihlerde gelip Nusaybin`e yerleşirler. Şehid Hacı Musa`nın ekonomik olarak durumu iyiydi. İslam davasıyla tanıştıktan sonra varını Allah için harcamaktan çekinmedi. Hanımı Haduli, kendisinin sarf ettiği şu sözünü aktarıyor: “Benim 40 yıllık hayatım gaflet içinde geçti, kalan ömrüm İslam yolunda geçerse çok mu?”
Ticaret ve ziraat işleriyle uğraşan Şehid Hacı Musa, mütedeyyin insanlara yönelik yapılan operasyonlarda bir oğlu ve yeğeni ile birlikte gözaltına alınıp tutuklandı.

2 Şubat 1997`de Ramazan bayramına 6 gün kala, oruçlu haliyle mürtet örgüt PKK`nin maşaları tarafından arkadan vurularak şehid edildi. Şehid Hacı Musa Şayık, şehadetinin ardından geriye 17 kişilik bir aileyi bıraktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir