• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Şanlıurfalılar Siyer Sınavı`na yoğun ilgi gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Şanlıurfa merkez ilçelerinde sekiz ayrı okulda yoğun bir katılımla yapıldı.  Siyer Sınavı`na girecek adaylar sınava saatler kala okulların önünde toplanmaya başladılar.

Yoğun katılım nedeniyle okulların önünde kuyruklar oluşurken, sınava katılanların büyük çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Sınava girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Ayrıca, sınava giren adayların okul bahçesinde bekleyen ailelerinde heyecanlı olduğu görüldü.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Kutlu doğum Siyer Sınavı hakkında yaptığı değerlendirmede, sınava katılımın yüksek olduğunu belirtti. Göven, bu sınavı yapmalarındaki amaçlarının Hz Muhammed`in hayatını okutmak, O`nun hayatından dersler çıkartmak olduğunu söyledi.

“Bu sene 9 binin üzerinde katılım oldu”

Geçen sene iki okulda bu sene sekiz okulda sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Göven, “Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde toplam 9 binin üzerinde kayıt oldu. Bu sene 3 kategoriye de yoğun bir katılım var. Beklediğimizin üstünde bir katılım oldu.  Sınava giren çocuklarımızı, gençlerimizi Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu tür etkinliklere devamlı katılım göstermelerini bekliyoruz.” dedi. (Ramazan Casuk- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir