• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Siyer Sınavı`na ailece katıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Gaziantep`te gerçekleştirildi. Siyer sınavına aylarca hazırlanan katılımcılar, büyük bir heyecanla siyer sınavına girmenin heyecanını yaşadı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı ailece başvuran ve sınava ailece hazırlanan Yolcu ailesi, bu gün düzenlenen Siyer Sınavı`na ailece katıldılar. Her yıl sınavı heyecanla beklediklerini belirten aile fertleri, kaybedeni olmayan sınava girmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Her yıl ailece bu heyecanı yaşıyoruz

Peygamber Sevdalıları Platformu`na böyle bir sınav düzenledikleri için teşekkür eden aile reisi Mahmut Yolcu, her yıl ailece sınava katıldıklarını bu heyecanı ailece yaşadıklarını söyledi. Yolcu, “Her şeyden evvel âlemlerin rabbi olan Allah`a hamdolsun. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun böylesine güzel sınav düzenlemesi çok iyi bir çalışmaya vesile olmuştur. Bu çığırı açan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

Siyer Sınavı vesilesi ile Peygamber Efendimizin hayatını ailece okuma fırsatı bulduklarını belirten Yolcu, “Gerçekten bu sınav vesilesi ile birlikte ailece siyer sınavına hazırlandık. Bu bir çığırdır. Bu çığırın önünde gidenler kazanacaktır. Bu tür sınavların kaybedeni yoktur. Bu sınav, hem dünyamızı hem de ahretimizi öğreten bir çalışmadır. Allah`a hamdolsun sınava ailece hazırlandık. Bu gün de sınava katıldık. Gerçekten bir heyecan içerisindeyiz. İnşallah sınavdan da başarılı olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Sınava her yıl ailece katılıyoruz

Sınava ailesi ile birlikte günlük olarak hazırlandığını belirten Yolcu ailesinin en küçük ferdi olan 10 yaşındaki Arif Yolcu, “Sınava hazırlandım. İnşallah sınavı kazanmayı istiyorum. Sınav boyunca ailece bir defa kitabı komple bitirdik. Daha sonra ablalarımın yardımı ile sınava hazırlandım. Sınav çok güzel geçti. Peygamber efendimizin hayatından çok önemli şeyler öğrendim.” şeklinde konuştu.

Yolcu ailesinin 14 yaşındaki ferdi Senanur Yolcu ise “Ben sınava önce kitabı bitirerek hazırlandım. Sonra bilgi kutularına çalıştım. Sonra annem ve ablam bize sorular sordular. Kitaptan sorular çıkartarak sınava hazırlandık. Bu günde sınava katılmak için geldik.” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte sınava büyük bir özveriyle hazırlandığını söyleyen Yolcu ailesinin en büyük ferdi olan Elif Nur Yolcu da “Sınava her yıl ailece katılıyoruz. İlk önce ailece kitabı bitirdik. Kitaptan sorular çıkardık. Ailece sınava hazırlanmak gerçekten çok güzel oldu. Herkesin bu tür sınavlara girmesini tavsiye ederiz. Ailece sınava hazırlanmak çok daha güzel bir duygu oluyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir