• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Avrupa aslına dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN KAYA / DOĞRUHABER / SİYASET GEMİSİ

Avrupa ülkeleri, mülteciler dolayısıyla asıl yüzlerini sergileme durumunda kalıyorlar.

Sosyal projeler, inanç ve düşünce özgürlükleri, insanca yaşam hakkı gibi kriterler tümüyle rafa kaldırılıyor, faşist uygulamalar bir bir yürürlüğe konuyor.

Basında yer bulan şu haber resmin büyük kısmını görmeye imkan sağlıyor:

“Danimarka Meclisi, sığınmacıların ziynet eşyaları ve paralarına el konulması ve aile birleşimi için başvurusu süresinin 3 yıla çıkarılmasını öngören yasa tasarını kabul etti. İktidardaki merkez sağ Danimarka Liberal Partisi (Venstre) tarafından hazırlanan tasarıya göç ve yabancı karşıtı politikalar izleyen Danimarka Halk Partisi (DDP) destek verdi.

Yasayla beraber, sığınmacıların 10 bin krondan (4 bin 400 lira) fazla nakit parasına el konulacak. Ayrıca, toplam değeri 10 bin kronu geçen mücevher, saat, bilgisayar ve telefon gibi eşyalar da sığınmacılardan alınacak. Nişan, evlilik yüzükleri ile manevi değeri bulunan mücevherler ise kapsam dışında olacak. Bu eşyalar açık artırma ile satılarak sığınmacıların kalış, eğitim ve sağlık masraflarını karşılamada kullanılacak. Sığınmacılar yanlarında ne kadar para olduğunu söylemek zorunda bırakılırken, polise de sığınma başvurusu yapanların üstlerini ve çantalarını arama yetkisi verilecek. Yasa, şubat ayında yürürlüğe girecek.

Ülkede iki hafta önce, yürümek zorunda kalan sığınmacıları arabasına alarak yardım ettiği için bir Danimarka vatandaşına para cezası verilmişti. Randers kenti belediye meclisi de, kreş ve okulların kafeteryalarında domuz servis edilmesini zorunlu kılarken, bu adım sığınmacı ve İslam karşıtı başka bir uygulama olarak değerlendirilmişti.”

İngiltere`de mültecilere bileklik takılması zorunluluğu, topluca şehirde dolaştırıp teşhir etme ve tepkilere maruz bırakma, bilekliği olmayana yiyecek vermeme gibi uygulamalar, köleci zihniyetin yeniden kendini gösterme fırsatı yakaladığını ortaya koyuyor.

Evet, insan hakları ve özgürlükler sadece bir makyaj ve boyadan maske imiş.

Savaştan kaçan mazlumlar o boyayı ve iğreti gülüşü ortadan kaldırdı, gerçek yüzleri bir kez daha ortaya çıktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir