• DOLAR 32.341
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2239.698
  • ...
Siyer Sınavı Pazar Günü Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ KÜLTÜR – SANAT SERVİSİ / İSTANBUL / DOĞRUHABER
Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok İslâmî sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu, beşinci kez “Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı” düzenliyor. 31 Ocak 2016 Pazar günü saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak olan siyer sınavı üç kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacaktır. Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Derneği`nin sorularını hazırladığı siyer sınavında dereceye girenler için Türkiye geneli 26 umre ödülü dâhil 1001 ödül verilecek.

BUNLARI SAKIN UNUTMAYIN!
Siyer sınavına katılımcılar resmi kimlik belgeleri ile katılacaklar. Yarışmacılardan cep telefonu ile salona gelen adaylar cep telefonlarını kapalı tutacaklardır. Aksi takdirde sınav esnasında cep telefonu kullanımı, sınav kurallarını ihlal sayılacak olup yarışmacının sınavı iptal edilebilecektir. Sınavda A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda 1. ve 2. kategoride 100 soru ve 3. kategoride 60 soru olup bu sorular için verilen toplam cevaplama süresi 1. ve 2. kategoride 120 dakika, 3. kategoride ise 80 dakikadır.

Puanlama 100 üzerinden yapılacaktır. Sınavın ilk 45 dakikasında, aday sınavı bitirmiş olsa dahi dışarı çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Yapılan sınav değerlendirmesi sonucu puanların eşit olması halinde ödül kazananlar kura ile belirlenecektir. Cevap kâğıdında kurşun kalem dışında başka bir kalem kullanılmayacaktır. Aksi halde optik form değerlendirme dışı bırakılacaktır. Cevaplama yaparken 1. ve 2. kategoride 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı, 3. kategoride 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli sorulardır. Her soru için, 1. ve 2. kategoride beş farklı seçenek verilmiştir. Bu seçeneklerden yalnız biri sorunun doğru cevabıdır. 3.kategoride dört farklı seçenek verilmiştir. Yarışmacılar, yarışma günü sınav saatinden 30 dakika önce sınav salonunda hazır olacaklardır. Sınav başladıktan sonra 30 dakika kadar geç gelen yarışmacı sınava alınabilecek ancak ek süre verilmeyecektir. Daha sonra gelen yarışmacı sınava alınmayacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir