• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Hasta kurtarmaya giden ambulans yolda mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir hastayı almaya giden ambulansın yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı mahsur kaldığı bildirildi. Yolda mahsur kalan hasta ve sağlık ekiplerini, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Elbistan`a bağlı Karamağra Mahallesi'nde ikamet eden Ayşe Zarıçlar, yüksek tansiyon nedeniyle fenalaştı. Zarıçlar`ı hastaneye getirmek için almaya giden sağlık ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı kapanan yolda mahsur kaldı.

Yapılan ihbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden karla mücadele ekibi, önce 4 kişilik sağlık personelinin içinde bulunduğu ambulansı sıkıştığı yoldan kurtardı. 5 saatlik çalışma sonucu hasta Ayşe Zarıçlar'a ulaşan sağlık ekipleri, daha önce temizlenen ancak yoğun tipi nedeniyle tekrardan kapanan yolu açarak ikinci bir ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yüksek ateş ve tansiyon hastası olan Zarıçlar`a, ilk müdahale ambulansta yapılırken, daha sonra Elbistan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir