• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehid Mehmet Salih Kavak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

CESARET TİMSALİ  ŞEHİD MEHMET SALİH KAVAK

21 Ocak 1992 yılında PKK tarafından Mardin`in Nusaybin ilçesinde şehit edilen 70 yaşındaki Mehmet Salih Kavak (Şehid Kerbelaî), örnek hayatı ve mücadelesiyle hafızalardaki yerini koruyor. 1928 yılında Batman`ın Gercüş İlçesine bağlı Kelehê (Akburç) Köyü`nde dünyaya gelen Mehmet Salih Kavak, çocukluğundan itibaren dindar bir yapıya sahip idi. Çocukluk ve gençliği köyde geçti. O da her köylü gibi köy işleri yaparak geçimini sağlardı. Şehid, 1976 yılında köyden Nusaybin`in Kışla Mahallesi`ne yerleşti. Ailesinin geçimini sağlamak için motorlu bir testere alıp odun kesme işi ile uğraştı. Kendi halinde, ibadetlerine düşkün, kimseye zararı dokunmayan birisiydi. Kimseye sataşmaz, herkesle güzel geçinirdi.

DAVASI ONU GENÇLEŞTİRMİŞTİ

İslami camiaya katılışından şehadetine kadar akrabalarına ve çevresine bildiği kadarıyla davayı anlatmakla görevini yerine getirmeye çalışıyordu. O, mücadelenin en ağır şartlarında, cesaret ve fedakârlığıyla kendisine düşen sorumluluğu yerine getirmiş, yaşını asla kendisine engel olarak görmemiştir. Çünkü davanın, kendisine ve kendisi gibi fedakâr erlere ihtiyacı olduğunu çok iyi kavramıştı. O, Allah`tan (cc) başka dayanak ve yardımcıları olmayan dindar kardeşleriyle kenetlenerek davayı omuzlamıştı. Aksakalı ve babacan bir ihtiyar görünümüne rağmen onun ihtiyarlığı sadece zahirde idi. Hareketliliği, gayret ve gözü pekliği ihtiyarlık adına ne varsa alıp götürmüştü. O, düşmanın baskı ve tehditleri karşısındaki korkusuzluğu, sebatı, tavizsizliği, düzenliliği, düşman karşısındaki uyanıklığı ve tedbirleri ile İslami davanın mensubiyetinin bir numunesi olmuştu adeta.

BEN ŞEHİD OLMAK İSTİYORUM

 

Bölgede dindarlarla PKK`liler arasında mücadele kızışmış ve şehitler verilmeye başlanmıştır. Şehit Salih, büyük bir azimle hizmet eder ve çalışırdı. Gece–gündüz bıkmadan–usanmadan çalışmalarına devam eder. Bir defasında hastalanıp yatağa düştüğünde; “Korkarım ki yaşlı bir deve gibi yatağımda ölürüm. Hâlbuki ben şehid olmak istiyorum.” diyerek şehadete olan özlemini dile getirmişti. Şehit Salih`i hazmedemeyen PKK, onun canına kastetti. PKK elemanlarından biri 21 Ocak 1992`de evinin önünde otururken otomatik silahla tarar. Almış olduğu kurşunlarla yere yığılır ve ruhunu Rabbine teslim ederek özlediği şehadet makamına ulaşır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir