• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
ÇINAR`DA VAHŞET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER HABER MERKEZİ

PKK vahşeti bu kez Çınar`ı hedef aldı. PKK`lılar, önceki gece yarısı Diyarbakır`ın Çınar ilçesi şehir merkezinde içinde polis lojmanlarının da bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne önce bomba yüklü araç, ardından da roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Sivil vatandaşların da kullandığı caddede patlatılan bombalar sonucu iki katlı bir ev çöktü, etraftaki bütün binalar, cami ve iş yerleri zarar gördü. Patlamanın etkisiyle ikisi bebek biri çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Patlamalara halk sert tepki gösterdi.

VAHŞETİN MAĞDURU YİNE HALK OLDU

Gece yarısı başlayan eşzamanlı saldırılarda hayatını kaybeden yine siviller oldu. Bomba yüklü kamyonu emniyete yakın, sivil yerleşimin olduğu bir yerde patlatan PKK`nın bu saldırısından polis lojmanında bulunan biri bebek olmak üzere üç kişi hayatını kaybetti.

Emniyet binasının hemen yanında bulunan tek katlı bir ev de saldırının şiddetinden etkilenerek çöktü. Çöken binada, baba Lokman Açıkgöz ve çocukları Sadık Efe Açıkgöz ile Ecrin Açıkgöz hayatını kaybetti. Çocukların biri 12 aylık diğeri ise 5 yaşındaydı... Evin enkazından 5 kişi ise AFAD ve UMKE ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Şehir merkezinde kamyon yüklü patlayıcı ile yapılan saldırıda 39 kişi yaralandı. Yaralıların da büyük bir kısmının sivil olduğu görüldü. 39 yaralıdan 33`ü sivil 6`sı ise polis. Bunun dışında saldırıdan Emniyet Müdürlüğü binası yakınında bulunan evlerde yaşayan vatandaşlar da etkilendi. 20 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı. 

İtfaiye ekipleri emniyet binası ve lojmandaki yangını söndürürken, yaralılar ambulanslarla Diyarbakır`daki Asker Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edildi. Saldırı nedeniyle kentteki hastanelerdeki doktorlar da acil olarak göreve çağırıldı.

DAVUDOĞLU: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Patlama sonrasında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu “İnsanlık olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermemiz, teröre karşı birlikte mücadele etmemiz artık bir zarurettir. Türkiye olarak kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir yandan terörle mücadelemizi sürdürürken aynı zamanda terörün beslendiği kaynakları da birer birer kurutmaya kararlıyız” dedi. 

YAVUZ: ŞEHİRLERDE BOMBA PATLATMAK CANİLİKTİR

Konu ile ilgili sosyal medyada açıklamada bulunan Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz “Şehirlerde bomba patlatmanın canilik olduğunu bir kez daha yineliyor, Çınar saldırısını gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil, yaralılara da acil şifalar diliyorum” İfadelerini kullandı

BU SAVAŞ BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Çınarlı vatandaşlar şehirlerinde hendek olmadığını, Pkk`nin bu saldırı ile huzur şehri olan Çınar`a da terör ve şiddeti taşımak istediğini ifade ederek “Sadece ve sadece Kürtlerin öldüğü bir savaş nasıl Kürtler adına yapılıyor olabilir? Eğer Pkk bizim için, Kürtlük için savaşıyorsa biz diyoruz ki: Hayır kardeşim bizim için savaşma, yok eğer Pkk başka güçlerin taşeronluğunu yapmak için savaşıyorsa bu durumda da biz diyoruz ki o halde bizim adımızı, Kürtlüğün adını kullanma. Biz Kürtler sokaklarımızda hendek, barikat istemiyoruz. Şehirlerimizde bomba yüklü kamyonlar istemiyoruz” ifadelerini kullandılar

BU SALDIRIYI UNUTMAYACAĞIZ

İsminin verilmesini istemeyen A.D ise bu saldırıda her ne kadar hedef olarak asker ve polis olduğu belirtilse de asıl hedefin Çınar halkı olduğunu ve saldırıdan yine kendi canlarının yandığını ifade etti.

Pkk`nın, Çınar`ın da Sur gibi olmasını istediğini ifade eden A.D “Huzur şehri olan Çınarı Sur gibi bir yıkım şehrine dönüştürmek istiyorlar. Onlarca sivilin yaralandığı, bebeklerin öldüğü bu alçakça saldırı Kürt halkına yapılan bir ihanettir. Kürtler bu saldırıyı asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı

Saldırıda çok sayıda çocuk da yaralandı. İşte henüz hayatının başlarında olan çocuk yaralıların isim listesi ve yaşları:

Ecrin Açıkgöz                      (1 yaşında)

Yiğit Turan Başaran          (1 yaşında)

Esila Demir                          (1 yaşında)

Ayaz Yavuz                          (1 yaşında)

Buse Açıkgöz                      (4 yaşında)

Zehra Tan                            (6 yaşında)

Sait Tan                                (6 yaşında)

Sadık Efe Açıkgöz            (8 yaşında)        

İbrahim Altunç                 (15 yaşında)

Murat Alper Açıkgöz      (15 yaşında)

Arjin Ural                            (16 yaşında)

DBP ilçe binası ateşe verildi

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde gerçekleşen bombalı araç saldırısından kısa süre sonra DBP`nin ilçe teşkilat binasının ateşe verildiği bildirildi. Aralarında bebek ve çocukların da olduğu 6 kişinin katledildiği Çınar`daki bombalı saldırı sonrası DBP ilçe binasının kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiği belirtildi. Gün ağardığında ortaya çıkan görüntülerde DBP`nin ilçe binasının kısmen yandığı görüldü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir