• DOLAR 32.397
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.303
  • ...
Kar yağışı altında dondurma keyfi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaz örtüye büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlara ücretsiz Maraş Dondurması dağıtan bir dondurma firması, dondurmanın kışın daha lezzetli olduğunu söyledi.

Şehir merkezi Trabzon Bulvarı'ndaki işyerinin önüne çıkarttığı 200 litre süt kullanılarak 1 ayda hazırlanan 200 kilo Maraş Dondurmasını vatandaşlara dağıtan firma yetkilisi Sami Kervancıoğlu, soğuk havada dondurma yemenin zararının aksine faydası olduğunu belirtti.

Kar yağışı sevincini vatandaşlara ücretsiz Maraş Dondurması dağıtarak yaşamak istediğini belirten Kervancıoğlu, “Bir ay öncesinden bunun hazırlığını yaptım. İstedim ki bu kış vatandaşlara böyle bir ikramda bulunayım.” dedi.

200 kiloluk döner dondurmayı, 200 litre süt kullanarak yaklaşık 1 ay gibi bir sürede hazırladığını belirten Kervancıoğlu, “Kahramanmaraş dondurması dünyaca ünlü bir dondurmadır. Maraş`a gelen mutlaka dondurma yiyip öyle buradan ayrılır. Kar berekettir. Bizde bu bereketi vatandaşlarımızla paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta yılın 12 ayı sürekli dondurmanın tüketildiğini belirten Kervancıoğlu, “Dondurma denilince akla hemen sadece yaz ayları geliyor. Fakat bu anlayış yanlış, aksine dondurma kışın daha faydalıdır.  Soğuk havada dondurma yemek zararlı değildir. Kahramanmaraş dondurması dünyaca ünlü bir dondurma. Yazın yiyoruz, kışın da kar altında yemeye devam ediyoruz. Çünkü Kahramanmaraş dondurmasının özelliği keçi sütü, salep ve doğallığıdır. İnsanlarımıza hiçbir şekilde zararlı değildir. Kışın kar altında dahi bu dondurmayı yiyebiliriz. Kesinlikle hiçbir zararı yoktur.” şeklinde konuştu.

Kar yağışına aldırmadan dondurma almak için sıraya giren vatandaşlar ise firma yetkilisine teşekkür ederek, Maraşlıların kışın da dondurma tükettiğini söylediler.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir