• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kassam Şalit İle İlgili Yayınladığı Görüntülerle Kime Ne Mesaj Verdi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları`nın diğer direniş hareketleriyle birlikte işgal askerlerine yönelik yaptığı ve Siyonist asker Gilat Şalit`i esir aldığı operasyonun üzerinden 10 yıl, Kassam`ın esir aldığı Siyonist asker Şalit`e karşılık 1425 erkek ve kadın esiri serbest bıraktırdığı Özgürlerin Vefası esir takası üzerinden de 5 yıl geçtikten sonra Kassam Tugayları hâlâ dizginleri elinde bulundurduğunu, Şalit`i esir olarak 5 yıl elinde bulundurabilen bir güç olarak anlatacağı daha çok bilgiye sahip olduğunu gösterdi.

Kassam Tugayları`nın Şalit`i elinde bulundurduğu süre içinde her türlü teknik ve istihbarat gücüne sahip olan işgal rejimi Şalit`in nerede ve nasıl tutulduğunu bir türlü öğrenemedi. Hâlbuki Gazze coğrafi olarak oldukça küçük ve dört bir taraftan gözetim altında tutuluyor.

Şantaj, tehdit ve ajanları yoluyla esir askerine ulaşmayı başaramayan işgal rejimi Gazze`ye ambargo uyguladı. Askerini geri almak için 2008 yılında Gazze`ye karşı barbar bir savaş başlattı. İşgalcinin bütün baskılarına, dayattığı savaşlara, savaşta yaptığı katliam ve yıkımlara, ambargonun ağır yüküne Filistin halkı sabır gösterdi. Bu ağır yükü uzun süre taşıdı, taşımaya da devam ediyor. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı verdi. Ama bütün bunlara rağmen işgalcinin saldırganlığı karşısında boyun eğmedi, iradesi kırılmadı. Aksine direnişi kucakladı, Şalit`i esir alan mücahitleri korudu.

Kassam`ın bugünkü durumuna baktığımızda, onun artık düzenli bir orduya dönüştüğünü, düşman güçlerine karşı etkin ve nitelikli operasyonlar yapabilecek araç ve yöntemlere sahip olduğunu görmekteyiz. Aynı şekilde düşman askerlerinden esir aldıklarını ipucu vermeden uzun süre saklama imkânına da sahip olduğunu müşahede ediyoruz. Şalit konusunda bunu ispat eden Kassam, son savaşta esir aldığı Siyonist asker Şaul Aron`la da yeterliliğini göstermeye devam etmektedir. Aron`u 2014 yılının sonunda meydana gelen savaşta esir alan Kassam bir yıldan fazla süredir elinde bulunduruyor.

Kassam Tugayları Şalit ile ilgili yeni görüntüler yayınlayarak Siyonist analistlerin kalesine topu attı ve bunu tahlil etmelerine, analizlerde bulunmalarına ve dersler çıkarmalarına neden oldu.

Acaba Kassam yeni görüntüleri, uzun süredir gündeme gelmeyen esirler konusunu gündeme taşımak ve elindeki esirlere işaret etmek için mi yayınladı? Yoksa Şalit operasyonunda henüz kapatılmayan bazı hesapları açmak; elindeki kara kutunun hâlâ çok sırlar içerdiğini ima etmek mi istedi? Sanki bu görüntülerle düşmana “askerleri esir alıp gizleme noktasında epey deneyimim var. Onlara ulaşmanın tek yolu yeni takas anlaşmaları ve direnişin şartlarını kabul etmenizden geçiyor” demek istedi.

Burada bizim söyleyebileceğimiz ve içinde kuşku barındırmayan tek husus, Kassam Tugayları`nın şehit ve komutanların kanlarına vefalı davrandığı ve buna bağlılığını sürekli ifade ettiğidir. Şalit`in esir alınmasında ve beş yıl boyunca tutulmasında emeği geçen kahraman şehitlerin o pak kanına herkesten çok vefalı davrandığını gördük.

Gelişmelere bakarak Kassam Tugayları`nın olası bir esir takası için hazır olduğunu görmekteyiz. Aynı şekilde Gazze`de kayıp olan Şaul Aron ve diğer askerlerin bulunması için yapılacak istihbarat çalışmalarına da hazırlıklı olduğunu görüyoruz. Kassam bu görüntülerle işgal rejimine açık bir mesaj verdi.

Özü şudur: “Senin askerlerinin durumuyla ilgili bilgi alma arzun, karşılık olmadan asla gerçekleşmeyecektir .”

Bizim Kassam Tugayları`nın vermek istediği mesajdan anladığımız budur…

Daha fazlasını bekliyoruz…

İmad Zekut - Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir