• DOLAR 32.59
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2404.994
  • ...
Sıkıntılara Nimet Nazarıyla Bakmak (Doğrugenç Haftanın Yazısı)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farkında değilsin ama hayatındaki sıkıntılar belki “musibet” değil de her biri başlı başına birer nimettir.
Evet! Yanlış görmedin şu an sıkıntı olarak tanımladığın şey; belki de sana verilen en büyük nimettir!
Her sıkıntıya nimet nazarıyla baktığında “her şey zıddıyla bilinir” hakikati ile sıkıntına baktığında; o zaman sana verilen sıkıntının, ayrılığın, sıkılmanın, acı çekmenin, hastalığın niçin verildiğini anlarsın.

Bunların zıtlarının kıymetini bilmen için sana verildiğini fark edersin. İşte o zaman sana sıkıntılı olarak görülen şeylerin belki sıkıntı değil de; bir nimet olduğunu fark edersin.
Ayrılığı bir sıkıntı, bir dert, bir keder olarak görürsün. Öyle değil mi?

Aslında ayrılık; dert, keder, sıkıntı değildir. Belki de ayrılık; birlikteliğin yani kardeşliğin, belki de vuslatın yani kavuşmanın kıymetini bilmen için bir vesiledir.  Kendisi ile beraber yaşadığın bir insan senden ayrıldığı vakit  bunu bir ayrılık, firak sanırsın. Ayrılık senin için bir sıkıntı haline dönüşür. Ayrılıktan, firaktan sıkıntı duyarsın. Oysaki ayrılık olmazsa, firak olmazsa, vuslatın ne anlamı kalır. Ayrılık olacak ki; birlikteliğin kıymetini  bilesin. Belli bir süreliğine ailesinden uzak kalmış bir baba, ailesine kavuştuğunda emin ol ki hayatta en çok değer vereceği şey, en çok kıymetini bileceği şey ailesi olacaktır. Bundan dolayı kardeşim; sıkıntıları kendine dert görme! O, Rabbinin sana vermiş olduğu belki de en büyük nimettir.

 

Mustafa Gözel / Şanlıurfa (Suruç) - Yaş: 19
 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL


Şanlıurfa`dan Mustafa Gözel kardeşimiz, bela ve musibetler insanı olgunlaştırır, gaflet halinden uyandırır. Böylece insan acizliğini anlar ve kendisine verilen nimetlerin kıymetini bilir. Yoksa ancak kaybettiğinde bunu idrak eder. Ayrıca bela ve musibetlerle hayat safileşir ve asli mecrasına döner. Sıkıntı ve musibet görmeyen insanlar/toplumlar fıtrattan sapar ve insanın yaratılışına uygun olmayan bir hayat düzeni oluşur. Sıkıntı ve musibetlere bir Müslüman`ın nasıl bakması gerektiğini kendi bakış açınızla özlü bir şekilde ifade etmişsiniz. Anı ve yaşantılarınızı da paylaştığınız bu tür örnek yeni yazılarınızı bekliyoruz. Allah`a emanet olun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir