• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Allah`ın Razı Olmayacağı Kutlamalar Terk Edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - VAN / M. Salih Özcan

Yapılan açıklamalarda yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan âdeti olduğuna dikkat çekilerek, Müslümanların bundan uzak durması gerektiği ifade edildi. Yılbaşı gecesinde düzenlenen eğlence ve kutlamaların toplumu yozlaştırmaya yönelik adımlar olduğunu dile getiren Molla Abdurrahim Timurtaş, Müslümanların örf ve âdetlerinin Kur`an ve Sünnetle belirlendiğini söyledi.

Peygamber efendimizin "Kim bir kavme benzerse o da onlardandır" hadisini hatırlatan Timurtaş Hoca, "Benzeme; giyimde, örf ve adetlerde, düğünlerde, bayramlarda ve benzeri sevinç ve hüzün zamanlarında geçekleşir. Allah`u Teâlâ Peygamberi (a.s.) vasıtasıyla bize bir yol göstermiştir. Kuran ve sünnet aracılığıyla dinimizin, örf ve adetlerimizin yolunu ve nasıl olması gerektiğini bize göstermiştir. Biz Müslüman isek her şeyimizin Müslüman olması gerekir. Bayramımızın, düğünümüzün, her sevinç ve acımızın Müslüman`ca olması gerekir. Dostumuz Müslüman olmalı, dostluğumuz İslam`a göre olmalı. Hal ve hareketlerimizin hepsi Müslüman`ca olmalıdır" dedi.

Allah`ın Razı Olmayacağı Kutlamalar Terk Edilmeli
Bilmeden Hıristiyanlara benzeyerek yılbaşı kutlamaya çalışıldığını belirten Timurtaş Hoca, Allah`tan uzaklaştıran eğlence ve kutlamaların olmaması gerektiğini söyledi. Timurtaş Hoca, "Yılbaşı kutlamasını Hz. İsa`nın doğum gününü kutladıkları için yaptıklarını iddia ediyorlar. Gerçekten Hz. İsa`nın doğumu kutlanacaksa bu kutlamanın şekli Allah`a isyan şeklinde olmamalıdır. Hz. İsa`nın tevhit mücadelesinin anlatıldığı, insanları Allah`a davet ederken karşılaştığı sıkıntıların ve bunlara karşı verdiği mücadelelerin anlatıldığı toplantılar olmalıdır. Hz. İsa`nın mücadelesi Hz. Âdem`in mücadelesidir, Hz. Muhammed`in mücadelesidir, tüm peygamberlerin mücadelesidir. Hz. İsa anlatılırken diğer peygamberlerin de tevhit mücadelesi anlatılmalıdır çünkü hepsinin davası birdir. Madem durum böyledir, o halde hiçbir peygamberin tevhit mücadelesine benzemeyen hatta tamamen zıt olan ve Allah`ın Razı olmayacağı hal, hareket ve eğlence adı altında rezaletlerin sergilendiği bu tür kutlamalar terk edilmelidir" şeklinde konuştu.

 

Yılbaşı Kutlamaları İnsanlığa Felaketlerden Başka Bir Şey Vermemiştir
Yılbaşı kutlamalarının İslam`da olsun Hıristiyanlıkta olsun caiz olmadığını söyleyen Timurtaş Hoca, "Çünkü hiçbir dinde haram olan bir şeyi işlemeye izin verilmemiştir. Hıristiyan olmak kişinin istediği her haramı işlemesine izin vermez. Müslüman`ım diyen bir kişi de bu tür kutlamalarda bulunmaz. Nefsin, dinsizliğin, ilhadın dediğini yapmak anlamına gelen bu tür eğlence ve kutlamalar insanlığa hiçbir dönemde felaketlerden, azgınlıklardan, şehvetperestlikten başka bir şey vermemiştir" dedi. Hz. Muhammed`in (a.s.) Peygamber olarak gönderilmesinden sonra Müslümanlar için iki bayramın olduğunu söyleyen Timurtaş Hoca, "Birisi farz kılınan oruç ibadetini eda ettiğimiz için hediye edilen Ramazan Bayramı, diğeri de yine farz bir ibadet olan hac ibadetinin hediyesi olan Kurban Bayramıdır." dedi.

Dinimizde Keyfe Kâfi Gelecek Helallerimiz Çoktur
Müslümanlar için peygamber efendimiz tarafından bırakılmış çok değerli iki emanet olduğunu söyleyen Muhammed Şah Duyu Hoca ise, peygamber efendimizin "Ben gidiyorum ama sizlere Kur`an-ı Kerim ve sünnetimi bıraktım. Siz bunlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız" hadisini hatırlatarak, Peygamber efendimizin sünnetinin, yaşamının ve ahlakının bir müslümanın hayat biçimi için yeterli ve kâfi olduğunu söyledi. O`nun hayat biçiminin dışında başka örf ve adetlere girmenin bir Müslüman için akıl karı olmadığını söyleyen Duyu Hoca, "Peygamberimizin hayatı bizim için yaşanılacak örnek bir hayattır. Elhamdülillah bizim dinimizde keyfe kâfi gelecek helallerimiz çoktur. Harama gereksiz şeylere tevessül etmeye hiç de gerek yoktur. Peygamber efendimizin hayat modelini hayatımıza geçirmemiz Müslümanlığımızın teyidi açısından da önemli bir durumdur" diye konuştu.

Allah Resulü Mübarek Bir Günde Dahi Onlara Benzemekten Kaçındı
Yılbaşı kutlamalarının Müslümanların örf ve adetlerinde olmadığını söyleyen Duyu Hoca, "Dikkat edilirse Peygamber Efendimiz Aşura gününde Yahudilerin oruç tutuğunu duyduğunda "Biz hazreti Musa`ya onlardan daha yakınız. Biz de bu güne hürmet edeceğiz, oruç tutacağız ama ertesi gün de oruç tutacağız." diye buyurmuşlardır. Mübarek bir günde dahi onlara benzememek için Yahudilere muhalefette bulunmuştur. Yine bakıyoruz Peygamber Efendimiz, "Kim kendini bir kavme benzetirse o da onlardan olur" Yine bir hadisinde; "Siz kimlerin karartısını artırırsanız onlardan olursunuz… Kişi sevdiği ile beraberdir." diye buyuruyor. Eğer biz gerçekten onların adetlerini, kendi yaşam biçimimize yansıtırsak, demek onların sevgisi kalplerimize yerleşmiştir. Allah muhafaza böylesi bir sevgi de bizlerin onlarla beraber haşrolunmasına sebebiyet veriyorsa çok tehlikeli bir durumdur. Müslümanların kesinlikle bunlardan uzak durmaları lazım" diye konuştu.

Hz. İsa`nın Doğum Gününü İğrenç Emellerine Alet Ediyorlar
Hıristiyanlar olsun Yahudiler olsun batıl inançlarını Müslümanların arasına yerleştirmek için gayret sarf ettiklerini söyleyen Duyu Hoca, "Noel baba denilen ilginç giyimlilerin vasıtasıyla Müslüman çocukların ellerine paralar ve hediyeler verilerek yavrularımızın o tazecik, körpecik dimağlarına kendi adetlerini yerleştirmek amaçlı böylesi hilelere başvuruyorlar. Bizleri dinimizden uzaklaştırmak, dinimizi unutturmak ve İslam`ın nezih ahlak biçiminden bizleri soyutlamak için her yönüyle bizlerle uğraşmaktadırlar." dedi.

Hazreti İsa`nın doğum gününü de bu iğrenç emellerine alet ettiklerini söyleyen Duyu Hoca, "Eğlence adı altında meydanlarda serserilerin kadınları taciz etmeleri insanı utandıracak türdendir. Hele hele o gecede tüketilen içkinin haddi hesabı bulunmuyor. Birileri sanki o gecede yapılan haram ve fuhşiyatların mubah olduğunu zannediyorlar. Gerçekten Müslümanların bu konuda çok uyanık ve dikkatli olması lazım… Müslümanların Müslüman`ca kendi haftalık günlerini, haftalarını, aylarını ve yıllarını meşgul etmesi lazım. Bizlerin onlara tabi olmamız bir tarafa, onlara alternatif programlar uygulamamız, sergilememiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yılbaşında İnsanlar Sömürülüyor
Yılbaşı kutlamalarında dahi insanların sömürüldüğünü hatırlatan Duyu Hoca Müslümanların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Duyu Hoca, "Batılılar teknolojide ilerledikleri zannıyla kendilerini medeni zannediyorlar. Hâlbuki Üstad Bediüzaman`ın da dediği gibi onlar mimsiz medenidirler. Bazı kimselerin kendilerini taklit etmeleriyle yücelecekleri zannındalar… Bankalar bile bugünü bir sömürü aracı olarak kullanmakta. İnsanlarımıza normal zamanlarda vermedikleri krediyi bu gecelerde veriyorlar. Bizleri daha fazla sömürmek, daha fazla soymak için. Kimsenin kaşına gözüne hayran oldukları için bu parayı vermiyorlar. Bu tür konularda uyanık olmak lazım. "dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir