• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Hamas, Filistin Davasının ve Filistin Halkının Umududur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) basit bir Filistin grubu, askeri bir örgüt veya siyasi bir parti değildir.

Hamas, kapsamlı bir bakış açısı olan İslamî bir hareket, ulusal bir örgüt, direniş eksenli bir proje, köklü bir medeniyet olup, insani ve içtimai öncelikleri ifade eder.

Hamas, sadece kendini temsil etmiyor ve kendini ifade etmiyor. Hamas görüş, ilke, kültür ve duruşuyla asil bir hareket olup, ümmet ve işgal altında olan bir halka vekâlet ediyor.

Hamas Filistin`in ulusal fidesidir. Tarihi ve ruhu, Filistin tarihi ve Filistin ruhunun bir parçasıdır. Filistin halkının beklentilerini ifade ediyor. Onun umutları ümmetin umutlarıdır.

Sesi Filistin`in asil sesidir. Sağlamlığı toprağın sağlamlığı; derinliği tarihin derinliği; doğruluk ve samimiyeti Kudüs`ün kültür ve kimliğinin doğruluğu kadardır.

Bütün bunlar Hamas`ın doğuşu, düşüncesi ve hedefleri konusunda bize önemli ipuçları veriyor, hareketi özgün kılıyor, liderlerine ışık tutuyor.

Bu hususiyetler Hamas`ın programını, tutum ve stratejini de açıklıyor.

Filistin bölgede var olan İslami varlığın, Filistin halkı da bu bölgede yaşayan halkların bir parçasıdır. Filistin kimliği açık ve sabittir. Direnişe gücünün yettiğini yalan yere ifade etmez.

Tarihten hareketle, bölgedeki kültür ve dünyanın bu parçasındaki medeniyetle bağlantılı olarak Filistin halkının burada var olma hakkı vardır.

Dolayısıyla kim olursa olsun başkasının bu topraklarda meşruiyeti olamayacağı gibi, Filistin topraklarında bulunacak başka bir varlık da asla tanınmayacaktır.

Direniş Filistin halkının meşru haklarındandır. Bu halkın toprağını, varlığını, ismini, kimliğini korumak için her türlü direniş seçeneğini kullanması gerekir.

Özgürlük ve yurda dönüş hakkı, Filistinlilerin sabit bir hakkıdır. Bu hak insani, hukuki ve ahlaki bir haktır. Bu hak insani değerlerle, hukuk ve sözleşmelerle uyumludur.

Filistin topraklarına kök salmış gibi gözüken bu yabancı varlık gidicidir; yok olmaya mahkûmdur. Onun ortaya koyduğu güç dengeleri tarihi gerçeklere, direniş ve ilerleme konusundaki değişimlere ve siyasi zorunluluklara bağlı olarak mutlaka değişecektir.

Hamas`ta müthiş bir güven var. Önce Allah`a güveniyor. Ardından hedefleri konusunda kimseyle pazarlık yapmayan, özgürlük ve adalet uğruna çok ağır bedeller ödeyen Filistin halkına güveniyor.

Savaş gerçekten zor ve uzundur. Zararlar ve bedeller büyüktür. Ancak sonuçlar oldukça verimli ve bereketlidir. Savaş zor ve acıtıyor. Bedeller ise çok değerli ve kıymetlidir.

Ancak bu savaş çok uzun bir savaştır. Bin yıllardır devam ediyor. Bu, siyasi ve medeniyet savaşıdır. Coğrafi, iktisadi ve içtimai unsurlarla irtibatlıdır. Bu savaşın etrafında tarihi kin, nefret ve düşmanlık besleyen bir kesim bulunuyor. Bu kesim, ezeli savaşı kazanmak için Filistin toprakları içinde ümmetin bileşenlerinden intikam almak istiyor.

Re`fet Murre - Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir