• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas Siyonist İşgal Zindanlarını Eğitim ve Direniş Mektebine Dönüştürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 yıl önce kurulan İslamî Direniş Hareketi (Hamas) işgal altındaki Filistin topraklarındaki silahlı direnişte niteliksel anlamda ciddi bir dönüşüm sağladı. Bunun için gemiyi harekete geçiren Hamas`ın lider ve mensuplarından binlerce kişi gençliklerinde Siyonist işgal zindanlarına girdi ve ömürlerinin baharını buralarda geçirdiler. Bu gün bile halen özgürlük özlemiyle topraklarını işgalden kurtarma çabalarının faturasını ödüyorlar.

Hareketin liderleri kurulduğu günden beri işgalci İsrail zindanlarında parmaklılar arkasında ömür geçiren Filistinli esirlerin başında gelmektedirler. Bu liderler, komutanlar ve sempatizanlar işgalcinin direnişi bırakmaları için hazırladığı zindanları direniş mektepleri ve üniversiteleri haline getirdiler. Zindanı kişilik inşası, dava bilinci ve örgütsel manada safları yeniden düzenleme zemini kıldılar.

En ağır cezalar Hamas liderlerine verildi

Hamas hareketi kurulduğu günden bugüne işgale karşı gösterdiği direniş ve mücadele sürecinde tutuklanan Hamas liderlerine tarihin en ağır cezaları verildi. Mesela Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Kassam komutanlarından Abdullah El-Bergusi`ye 67 müebbet verilirken, komutan İbrahim Hamid`e 54 müebbet, Hasan Selame`ye 48 müebbet ve 20 yıl, Muhammed Ebu Verde`ye 48 müebbet, Muhammed Arman`a 36 müebbet ve Abbas Es-Seyyid`e 35 müebbet ve 150 yıl hapis cezası verildi.

Hamas`ın esirleri özgürleştirme sözü ve eylemi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyonist işgal rejimiyle olan savaşında, işgalcinin zindana attığı esirleri hep öncelikli meseleleri arasına almış, hatta onları birinci sıraya koymuştur. Onları özgürlüğe kavuşturmak için defalarca işgal askerlerini esir alma operasyonları yapmış, esir aldığı Siyonist asker Gilat Şalit`e karşılık 2011 yılında 1027 esirin salıverilmesini sağlamıştı.

Rakamlar ne diyor?

Rakamlara bakarsak, Filistin Enformasyon Merkezi`nin en son yayınladığı rapora göre şu anda işgal zindanlarında 1800 Hamas lideri ve mensubu bulunuyor. Toplamda Filistinli esir sayısı ise 6800`dür.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin hazırladığı rapora göre Hamas mensubu esirlerden 850 kişi ceza aldı. Bunlardan 120`si müebbet hapis cezası alırken, 700 esir yargılanmadan zindanlarda tutuluyor. Bunlardan 250`si idari cezalarla içerde tutuluyor. Yine esirlerden 210`u hasta iken, 49`u “Özgürler Vefası” esir takas anlaşmasıyla 2011 yılında serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanan eski esirlerdir. Esirlerden ikisi milletvekili, 6`sı ise kadındır.

Genel olarak ise esirlerin durumu şöyledir:

Toplamda 6800 Filistinli esir şu anda zindanlarda bulunuyor. Bunlardan 3500`ü ceza aldı. 481`i müebbet hapis cezası alırken, 2800`ü yargılanmadan içerde tutuluyor. 500`ü idari cezalarla zindanlarda tutuluyor. 1200`ü hasta, 58`i serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanan esirlerden. 5 Milletvekili, 38 kadın ve 360 çocuk esir var.

Bölgelere göre esir sayısı ise şöyledir: 363 esir Gazze`den, 850 esir Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş topraklardan, 5550 esir Batı Yaka`dan ve 32 esir ise değişik Arap ülkelerindendir.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir